Branitelji Sinjajevine kažu da ih je obišlo policijsko vozilo: "Ne mrdamo, pa i da nas nanišane minobacačima"

Iz Građanske inicijative (GI) Sačuvajmo Sinjajevinu kazali su da narodne straže i patrole, koje su juče obilazile planinu, nisu primijetile vojni logor

55030 pregleda 658 reakcija 63 komentar(a)
Danas na Sinjajevini, Foto: Jelena Jovanović
Danas na Sinjajevini, Foto: Jelena Jovanović

Branitelji Sinjajevine koji su od petka na Savinim vodama, saopštili su da ih je jutros obišao policijski defender, ali da niko iz tog vozila nije razgovarao sa njima.

Na lokaciji Margita, koja je predviđena za vojni poligon, stočari koji izdižu na Sinjajevinu, eko-aktivisti, ljubitelji prirode...danima čekaju vojnike.

Iz Ministarstva odbrane ranije je "Vijestima" odgovoreno da će se Vojska Crne Gore 19. oktobra ulogorovati na planini Sinajajevini i do 23. oktobra izvršiti gađanja minobacačima 82 mm i 120 mm.

Iz Građanske inicijative (GI) Sačuvajmo Sinjajevinu kazali su da narodne straže i patrole, koje su juče obilazile planinu, nisu primijetile vojni logor.

foto: Jelena Jovanović

"Nakon helikoptera kojim su nas juče nadlijetali, danas se nadomak nas zaustavio policijski defender. Pretpostavljamo da je to bila izvidnica. Očekivali smo da će neko doći do nas, makar da nas pita kako smo, kao prethodnih dana, ali oni su nas vjerovatno prebrojali, odmah se okrenuli i otišli. Moguće da su javili Generalštabu da nas je na straži oko tridesetak i da kreću ovamo, ali tu smo gdje smo. Ne mrdamo sa Margite pa i da nas nanišane minobacačima", rekao je Milan Sekulović iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

Dodao je da je većina čuvara Sinjajevine pošla do obližnjih katuna kako bi odmorili, ali da su nakon "uzbune" krenuli nazad, na "bojište".

"S obzirom da ih nema ni jutros, možda imaju rezervni plan - da gađaju na području Grkovskog jezera, ali ni tamo ih nije bilo do maločas. Mi ih očekujemo ovdje i našu vojsku ćemo dočekati najbolje što umijemo, podijeliti zalogaj sa njima. Niko od nas nije protiv Vojske, kako bam spočitavju, naprotiv znamo da uniformu nose naša braća, prijatelji, pa i sinovi ove planine koju je odlazeći ministar odlučio da žrtvuje. Sinjajevina neće biti ubijena zbog njegovih nedjela i obećanja NATO partnerima da će Crna Gora biti domaćin regionalnoj vojnoj vježbi", kazao je Sekulović.

Bonus video: