Verifikovan upis 634 kandidata na osnovne studije

Senat je usvojio i predlog Vijeća Fakulteta političkih nauka za upis još 14 studenata na jednogodišnje magistarske studije

1288 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) verifikovao je upis 634 kandidata na osnovne studije u drugom, trećem i četvrtom roku.

Iz UCG-a su kazali da je verifikovan upis 22 studenta na Biotehničkom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu 17, Fakultetu dramskih umjetnosti osam i Fakultetu likovnih umjetnosti šest.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje verifikovan je upis 41 studenta, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo 19, Filološkom fakultetu 120 i na Filozofskom 78.

Na Mašinskom fakultetu verifikovan je upis 117 studenata, Medicinskom 61, Metalurško-tehnološkom 25, na Muzičkoj akademiji osam, Pomorskom fakultetu 68 i Prirodno-matematičkom 44.

Senat je usvojio i predlog Vijeća Fakulteta političkih nauka za upis još 14 studenata na jednogodišnje magistarske studije.

Na sjednici je, kako se navodi, izvršen izbor i reizbor u akademska zvanja za oblasti Izvođačke umjetnosti na Muzičkoj akademiji, Finansije, Kvantitativna ekonomija i Računovodstvo i revizija na Ekonomskom fakultetu i Internistička grupa kliničkih medicinskih predmeta i grupa predmeta Uvoda u medicinu na Medicinskom fakultetu.

Senat je usvojio i predloge Vijeća Elektrotehničkog fakulteta za izmjene u organizaciji nastave na predmetima Projektovanje informacionih sistema i Računari i informatika u pomorstvu na Pomorskom fakultetu Kotor, u zimskom semestru studijske 2020/21.

“Usvojena i Odluka Vijeća Ekonomskog fakulteta o promjeni u angažovanju nastavnika na predmetima Osnovi poslovanja i Menadžment u ICT na Elektrotehničkom fakultetu, kao i Odluka Vijeća Biotehničkog fakulteta o izmjeni organizacije za predmete iz oblasti vinogradarstva”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: