odlučeno na skupštini glavnog grada

Usvojena odluka: Pedeset odsto veći računi „Čistoće” za Podgoričane

Usluge će poskupiti osam dana nakon što Odluka bude objavljena u Službenom listu

21473 pregleda 484 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Glavni grad
Foto: Glavni grad

Odbornici Skupštine Glavnog grada, glasovima vladajuće većine, danas su dali saglasnost na Odluku Odbora direktora preduzeća "Čistoća", da poskupi usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada u Podgorici za građane za pedeset, a za pravna lica do 33 odsto.

Protiv takve Odluke glasali su predstavnici opozicije, koji su naveli da je glavni razlog povećanja neracionalno zapošljavanje u tom preduzeću, a ne obrazloženje koje su dali iz toga preduzeća, kao i da sada u jeku pandemije koronavirusa i ekonomske krize, nije vrijeme da se građani i privrednici izlažu dodatnim troškovima.

Odbornici vlasti su istakli da je to nepopularna, ali hrabra i Odluka u skladu sa zakonom o komunalnim djelatnostima, koji precizira da mora doći do postepenog izjednačavanja cijena za fizička i prava lica.

Usluge će poskupiti osam dana nakon što Odluka bude objavljena u Službenom listu.

Pored toga, Skupština je usvojila između ostalog predlog Programa podizanja spomen obilježja, stavila van snage Detaljni urbanistički plan “Zabjelo Ljubović”.

Usvojen je i predlog odluke o organizaciji Novogodišnjih praznika 2020-2021. Turističkoj organizaciji Podgorice, Informacija o stanju mostova u Glavnom gradu sa predlogom mjera za njihovu zaštitu.