Borovinić Bojović: Imam antitijela, sveštenik nije napustio kovid prostor

Kretanje pacijenata u okviru kovid centra nije precizirano protokolom Kliničkog centra, rekla je načelnica Pulmološke klinike

47115 pregleda 573 reakcija 25 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Načelnica Pulmološke klinike Kliničkog centra (KC) Jelena Borovinić Bojović kazala je danas “Vijestima” da nikad nije dovela u rizik pacijente i kolege, pa ni prisustvom na sahrani mitropolita Amfilohija u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

“Nikada i ni u jednom trenutki nisam dovela u rizik niti pacijente, niti svoje kolege iz prostog razloga što od 16. marta bukvalno 24 sata dnevno radim sa kovid pacijentima zbog čega sam u više navrata redovno testirana na prisustvo antitijela, imunizovana sam na virus, te zbog velikog broja antitijela IgG niti mogu da ugrozim druge, niti mogu da ugrozim sebe”, rekla je ona.

Epidemiolozi sa kojima su “Vijesti” razgovarale objasnili su da to što je dr Borovinić Bojović trenutno imunizovana i da ima jaka antitijela znači da je u nekom trenutku bila inficirana koronavirusom.

Načelnica Pulmologije u KC potvrdila je redakciji i da se starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović liječi u KC od koronavirusa. Na pitanje da li je uprkos tome, kako su objavili neki mediji danas, izašao iz bolesničke sobe da bi ispratio posmrtne ostatke mitropolita, dr Borovinić Bojović je kazala da je Mitrović i sada na liječenju, ali da nije napuštao prostor kovid centra.

“On se i sada nalazi na liječenju, dobro se osjeća i svi parametri i nalazi su u značajnom poboljšanju. Ono što se vidi na fotografiji je prostor kovid centra. Otac Dragan Mitrović ni u jednom trenutku nije napuštao kovid centar. Kretanje pacijenata u okviru kovid centra nije precizirano protokolom KC”, rekla je ona “Vijestima”.

I iz Mitropolije crnogorsko-primorske negirali su da je Mitrović bio na sahrani mitropolita, kako su to objavili neki mediji.

“Protojerej-stavrofor Dragan Mitrović nije posljednjih dana učestvovao niti uopšte bio prisutan na bogosluženjima ili u hramovima u kojima smo ispratili mitropolita Amfilohija, niti na Cetinju, niti u Podgorici”, kazali su “Vijestima” iz Sekretarijata Mitropolije.

Dodali su i da bi “bilo neodgovorno i prema sebi i prema drugima da neko napusti liječenje od ovakve bolesti i ode među narod”.

Iz menadžmenta KC danas su saopštili da prikupljaju sve podatke, kako bi se utvrdile relevantne činjenice i eventualna odgovornost zaposlenih u toj ustanovi, dok iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP) nisu odgovorili da li je zdravstveno-sanitarna inspekcija provjeravala navode u vezi sa informacijom da je sveštenik navodno napustio KC i šta je utvrđeno.

Bonus video: