Februarski dani kulture u Zeti: Bogat program za ljubitelje umjetnosti

Estradni umjetnik Zdravko Đuranović će u sklopu manifestacije prirediti muzički koncert „Zdravko i prijatelji“.
195 pregleda 1 komentar(a)
FA "Slobodan Aligrudić", Foto: Privatna arhiva
FA "Slobodan Aligrudić", Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.01.2018. 17:43h

Kulturno - informativni centar „Zeta“ će i ove godine organizovati manifestaciju „Februarski dani kulture 2018. godine“, tokom koje će se predstaviti brojni umjetnici sa teritorije Zete.

Planirano je održavanje književne večeri, tokom koje će se predstaviti literarni stvaraoci iz Zete i njihovi gosti, izložba slika i skulptura zetskih slikara i vajara i veče folklora, kada će nastupiti četiri kulturno - umjetnička društva sa teritorije Zete.

Estradni umjetnik Zdravko Đuranović će u sklopu manifestacije prirediti muzički koncert „Zdravko i prijatelji“.

Posjetioci manifestacije će moći da pogledaju i predstavu Gradskog pozorišta i izložbu đačkih radova učenika iz četiri osnovne škole sa teritorije Zete.

„Organizacionom i koncepcijskom usmjerenošću, manifestacija je izazvala veliko interesovanje publike što nas obavezuje da u 2018. godini, pripremimo još bogatiji i raznovrsniji program“, navodi se u Programu rada KIC-a za tekuću godinu.

KIC „Zeta“ će, kako je predviđeno programom rada, nastojati da građanima Zete pruži raznovrstan i kvalitetan muzički, pozorišni, likovni i obrazovni program.

U sklopu muzičkog programa održaće se festival „Zetafon“, na kome će pravo učešća imati renomirana muzička imena sa teritorije Crne Gore čije pjesme su se izdvojile po slušanosti.

KIC će organizovati i koncerte KUD „Crna Gora“, „Zeta“, „Slobodan Aligrudić“ i „Slavija“, a planirani su i koncerti učenika i nastavnika škola „Andre Navara“ i „Vasa Pavić“.

Bonus video: