"vojska će morati da gađa prvo u nas"

Vojska se ulogorovala na Sinjajevini; Čuvari te planine poručuju: Spremni smo da poginemo

Prema njihivim informacijama Vojska je dobila naređenje Ministarstva odbrane da u narednih par dana izvede vježbu gađanja minobacačima, uprkos protivljenju mještana, katunjana i eko-aktivista

21857 pregleda 580 reakcija 38 komentar(a)
katun Bunarine, Foto: Jelena Jovanović
katun Bunarine, Foto: Jelena Jovanović

Crnogorski vojnici ulogorovali su se danas na Sinjajevini, na katunu Bunarine, udaljenom nepuna dva kilometra od mjesta na kom su čuvari te planine već 26 dana.

To su saopštili iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu, ističući da je Vojska napravila logor na stotinjak metara od kuće jednog od čuvara planine i pokretača te inicijative.

Prema njihivim informacijama Vojska je dobila naređenje Ministarstva odbrane da u narednih par dana izvede vježbu gađanja minobacačima, uprkos protivljenju mještana, katunjana i eko-aktivista.

"Odlazeći ministar Predrag Bošković izgleda da je umislio da je važniji od građana čijim željama se uporno protivi i čije zdravlje urušava upornim insistiranjem da održi vježbu. Njegovo insistiranje da isproba minobacače na Sinjajevini postaje toliko sumnjivo, da nas tjera da pomislimo da se iza njega krije neki korupcionaški ugovor koji je potpisao sa državama saveznicama. Drugog objašnjenja nema i nadamo se da će nova vlast ispitati to, ali i navodno dogovorenu vojnu vježbu koju je planirao da održi u maju 2021. godine", kazali su iz GI SS.

Oni poručuju da su spremni životom da brane planinu koja je vjekovima hranila njihove pretke.

"Naša vojska će morati da gađa prvo u nas, koji smo od 16. oktobra na Margiti, a potom da nastavi sa vježbom. Ako su na to spremni, onda to nije naša, već vojska jedne osobe - odlazećeg ministra, koji je svuda gdje je bio ostavio rasulo. Pozivamo ih da ne slušaju njegova sumanuta naređenja, već da stanu uz narod što i jeste njihova dužnost. Građane Crne Gore, kojima je napredak ove države bitan, pozivamo da dođu na Margitu i sa nama stanu u odbranu planine kako bismo je skupa sačuvali za naše potomke", kazali su iz GI SS.

Preporučujemo za Vas