Prijestonica i UBNOR obnovili polomljenu spomen-ploču strijeljanim partizanima

„Obnavljanjem spomen-ploče iskazujemo naše trajno antifašističko opredjeljenje i poštovanje prema žrtvi nastradalih boraca za slobodu, koji su ponosno branili Crnu Goru i ideale čovjekoljublja, jednakosti i bratstva svih naroda i narodnosti"

2053 pregleda 2 komentar(a)
Obnovljena spomen-ploča, Foto: Prijestonica Cetinje
Obnovljena spomen-ploča, Foto: Prijestonica Cetinje

Udruženje boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Cetinja i Prijestonica Cetinje obnovili su spomen-ploču strijeljanim partizanima Radovanu Gardaševiću, Savu Đukanoviću, Todoru Koprivici i Bogdanu Nikoliću.

Spomen-ploču blizu mjesta Resna, pored put Cetinje-Čevo su, kako je saopšteno iz Prijestonice, nedavno polomili nepoznati počinioci.

Ploča nedavno bila polomljena
Ploča nedavno bila polomljenafoto: Prijestonica Cetinje

„Obnavljanjem spomen-ploče iskazujemo naše trajno antifašističko opredjeljenje i poštovanje prema žrtvi nastradalih boraca za slobodu, koji su ponosno branili Crnu Goru i ideale čovjekoljublja, jednakosti i bratstva svih naroda i narodnosti. Oštro osuđujemo skranavljenje spomenika NOR-a kojem svjedočimo u posljednje vrijeme i apleujemo na sve da svojim činjenjem sačuvaju uspomenu na slavnu prošlost sinova i kćeri ove zemlje koji su svoje živote ugradili u slobodu Crne Gore u kojoj mi danas živimo“, navodi se u zajedničkom saopštenju UBNORA i Prijestonice Cetinje.

Bonus video: