Petković: Razmišljati o gradnji novog i većeg azila

"Zajednički je konstatovano se naročita pažnja mora posvetiti poboljšanju uslova prihvatnog dijela i karantina, kao i da zahvaljujući donatorima psi svakodnevno imaju dovoljne količine hrane", rekao je Petković

4053 pregleda 2 komentar(a)
Petković tokom obilaska azila, Foto: Opština Tivat
Petković tokom obilaska azila, Foto: Opština Tivat

Predsjednik SO Tivat Andrija Petković obišao je azil za napuštene životinje Komunalnog preduzeća Kotor u Kavču.

Taj azil i njegova služba inače, obavljaju i posao uklanjanja i zbrinjavanja pasa lutalica sa područja Opštine Tivat.

Petković je razgovarao sa referentkinjom u Azilu Sanjom Marović o aktuelnom stanju i mogućnostima poboljšavanja uslova boravka pasa u tom objektu.

"Zajednički je konstatovano se naročita pažnja mora posvetiti poboljšanju uslova prihvatnog dijela i karantina, kao i da zahvaljujući donatorima psi svakodnevno imaju dovoljne količine hrane. Razgovaralo se i o realizaciji projekta izgradnje novog objekta, za koji su Opštine Tivat i Kotor već obezbijedile i uplatile 80.000 eura.“- saopšteno je iz Petkovićevog kabineta uz napomenu da se on interesovao i o zdravstvenom stanju životinja smještenih u Azilu zbog glasina da tamo vlada epidemija štenećaka večih razmjera.

"U razgovoru sa referentkinjom Marović dobijena je informacija da štenećaka zaista ima, ali da su u pitanju slučajevi kod četiri psa koji su u toku prethodne sedmice dovedeni iz Krašića i odmah izolovani, tako da se ne može goviriti o epidemiji.“- navodi se u saopštenju.

Bonus video: