USPJEŠNA MISIJA PEČURKE PEKI

Centru za autizam "Ognjen Rakočević" 11 hiljada eura

Pečurka Peki stigla je sredinom septembra i iz dana u dan osvajala srca mališana i njihovih roditelja širom Crne Gore

33944 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IDEA
Foto: IDEA

Zdravlje, odgovornost, solidarnost, briga i podrška – sve su to riječi koje su obilježile ovu godinu. Upravo te riječi čine suštinu poruke koju su Zdravoljupci 2 i pečurka Peki prenosili proteklih mjeseci. Svi mališani treba da izrastu u jake i zdrave ljude, da se međusobno podržavaju i poštuju, brinu jedni o drugima, a da se svojim različitostima ponose.

O tome koliko je snažna podrška mališanima u Centru za autizam „Ognjen Rakočević“ govori to da su potrošači kupovinom pečurke Peki učestvovali u donaciji 11.000 eura toj instituciji. Vaučer u ovoj vrijednosti predat je u ruke direktora ustanove, dr Ivana Krgovića koji je izrazio veliku zahvalnost kompaniji IDEA na inicijativi, a potrošačima na podršci koju su na ovaj način pružili.

foto: IDEA

„Želim da se zahvalim u moje ime, u ime kolektiva i u ime svih mališana koji koriste usluge ljekara, defektologa, logopeda, psihologa i fizioterapeuta Centra za autizam, razvojne poremećaje i dječju psihijatriju ˝Ognjen Rakočević˝. Vaša donacija će umnogome pomoći da dobijemo dodatni didaktički i edukativni materijal, kao i drugu opremu u Centru. To će učiniti napredak djece bržim i uspješnijim, a posao terapeutima lakšim i zanimljivijim. Vašom akcijom ste kroz zanimljive reklame i igračke iz serije ˝Zdravoljupci 2˝ promovisali i rad naše ustanove, skrenuli pažnju građana Crne Gore na potrebe naših najmlađih, da im se omogući uspješno usvajanje znanja i vještina govora, usvajanje vještina samozbrinjavanja, boljeg razumjevanja socijalnih interakcija i svijeta oko njih“, saopštio je dr Ivan Krgović.

Pečurka Peki stigla je sredinom septembra i iz dana u dan osvajala srca mališana i njihovih roditelja širom Crne Gore. Njen produženi stih, neodoljiva energija i važna poruka izazvali su veliko interesovanje i odziv potrošača, pa je polovina doniranog iznosa sakupljena već u prvih dvije sedmice akcije na šta su, prema riječima Jelene Doderović, direktorice marketinga u IDEI, izuzetno ponosni.

foto: IDEA

„Briga za naše najmlađe je nešto čemu naša kompanija teži već dugi niz godina. Tako je i u ovoj godini koja je po svemu izazovna, IDEA svoju pažnju usmjerila ka Centru za autizam „Ognjen Rakočević“. Potrošači širom Crne Gore uspjeli su da kupovinom Pečurke Peki sakupe čak 11 hiljada poruka ljubavi i pošalju ih mališanima, korisnicima Centra. Zajedno sa njima prikupili smo vrijednu donaciju i na tome smo im neizmjerno zahvalni. Sigurna sam da će ova donacija doprinijeti daljem razvoju Centra, a mališanima omogućiti bolje uslove za usvajanje znanja.“, kazala je Doderović.

Njihova zajednička poruka je da su zdrava i srećna djeca stub jakog društva, a zadatak svih nas kao pojedinaca je da im budemo podrška i oslonac na svakom koraku. Treba da budemo tu za njih u svakom trenutku i da utičemo na to da usvoje i primjenjuju sve važne životne lekcije i vrijednosti.

Koliko god da je neočekivanog i izazovnog pred nama, važno da je da budemo tu i pomažemo jedni drugima najbolje i najsnažnije što možemo.

Preporučujemo za Vas