Čoković: Mekić u konfliktu interesa, pravi diskriminaciju

Predsjednik NVO “Novi put” odgovorio članici opštinske Kancelarije za saradnju sa NVO

1806 pregleda 2 komentar(a)
Vehbo Čoković, Foto: Privatna arhiva
Vehbo Čoković, Foto: Privatna arhiva

Senada Mekić je svojim reagovanjem samo potvrdila da posao u opštinskoj Kancelariji za saradnju sa NVO radi diskriminatorski.

To je kazao predsjednik NVO “Novi put” iz Bijelog Polja Vehbo Čoković, odgovarajući na reagovanje Senade Mekić, supruge Almera Mekića iz NVO “Euromost”.

“Da je pozivala selektivno NVO na Dan otvorenih vrata u Bijelom Polju može se vidjeli uvidom u bazu poslatih e-mejlova. Zbog takvog, diskriminatorskog ponašanja i odnosa Mekić, zatražićemo od predsjednika Opstine Petra Smolovića javno izvinjenje za dokazano šikaniranje i diskriminaciju, kao i sankcionisanje te službenice Opštine. Gospođa Mekić u svom nadahnutom reagovanju vješto vrši zamjenu teza sa ciljem obmanjivanja građana i javnosti i pokušajem aboliranja svojih postupaka. Nema objašnjenja zašto baš nama nije poslala poziv za sastanak, već njoj podobnim NVO.

Gospođa Mekić kaže da nije bila u komisiji za raspodjelu sredstava, ali zaboravlja da kaže da je svake godine u tih osam godina, koliko ona radi u kancelariji, njen suprug dobijao svake godine novac za projekte iz budžeta iste te Opštine, čiji je ona službenik. To za nju nije konflikt interesa. Svojom pozicijom u Opštini Senada Mekić je omogućila svom suprugu da dobije plaćanje kancelarije za borbu protiv korupcije, koja godišnje iznosi više od 30 hiljada eura.

Zaboravlja gospođa Mekić da objasni kako je moguće da Opština od novca građana plaća kroz projekat kiriju porodičnoj NVO “Euromost” i kako je moguće da njen suprug sam sa sobom potpisuje ugovor, odnosno sam sebi izdaje pod kiriju prostor za svoju NVO, a Opština sve to uredno plati novcem građana.

Koje ona reference i iskustvo ima da bi pokrivala tako značajno mjesto? Da li je to konflikt interesa? Koji su rezultati njenog rada za ovih osam godina? Saradnja NVO i Opštine je na najnižem stepenu od početka osnivanja NVO-a (1999) pa do danas”, navodi se u reagovanju Vehba Čokovića.

Povezani članci

28. Novembar 2020.

Mekić: Nikada nisam bila članica komisije

Bonus video: