potpisao ugovore sa dobitnicama

Vuković: Glavni grad nastavlja da pruža punu podršku razvoju ženskog preduzetništva u Podgorici

“Na ovaj način ukazujemo na ukupan društveni značaj žena u Crnoj Gori, kao i na snažniju potrebu afirmacije njihovog društvenog položaja i njihovog ekonomskog osnaživanja, jer apsolutno smo sigurni da je to najbolja investicija u budućnost Crne Gore, odnosno da su žene garant svjetlije budućnosti naše države”, istakao je Vuković

2327 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: podgorica.me
Sa sastanka, Foto: podgorica.me

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, danas je potpisao ugovore sa dobitnicama podrške ženskom preduzetništvu u Podgorici. Riječ je o projektu koji Glavni grad realizuje već treći put kroz javni konkurs i poziv svim ženama da razvijaju svoje biznis ideje, saopšteno je iz Glavnog grada.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za realizaciju deset novih projekata u okviru programa podrške ženskom preduzetništvu na nivou Glavnog grada.

„Ove godine smo za te namjene opredijelili 40.000 eura i koristim priliku da najavim isti iznos pomoći za te svrhe i u narednoj godini", istakao je Vuković dodajući da podršku ženskom preduzetništvu smatra izuzetno važnim projektom, ne samo zbog toga što je svaka vrsta pomoći u vremenu korone i finansijske krize koja prati globalnu pandemiju dobrodošla, već jer istovremeno predstavlja način da se postojeći biznisi održe, po mogućnosti prošire i dovedu do toga da se kreiraju nova radna mjesta.

“Na ovaj način ukazujemo na ukupan društveni značaj žena u Crnoj Gori, kao i na snažniju potrebu afirmacije njihovog društvenog položaja i njihovog ekonomskog osnaživanja, jer apsolutno smo sigurni da je to najbolja investicija u budućnost Crne Gore, odnosno da su žene garant svjetlije budućnosti naše države”, istakao je Vuković.

On je na kraju izrazio zadovoljstvo što je kao gradonačelnik, sa svojim saradnicima, u prilici da pomogne realizaciju tog cilja i da će Gradska uprava ostati na raspolaganju i u narednom periodu iza ovakve i druge vrste pomoći jer u tome prepoznaje širi društveni značaj.

Bojana Otašević vlasnica kompanije Mile Baci koja se bavi proizvodnjom crnogorskih sladoleda, a uskoro i proizvodnjom čokolade i čokoladnih pralina izrazila je zahvalnost Glavnom gradu na ukazanoj prilici i podršci koja je, ne samo ženama, nego generalno svim preduzetnicima, posebno u ovoj godini pandemije korona virusa, od izuzetnog značaja.

“Pored finansijske podrške koja će sigurn u jednom dijelu pomoći unapređenju naših biznisa zahvalna sam i na nematerijalnoj podršci koju je Glavni grad spreman da pruži u cilju promocije prije svega nacionalnog proizvoda i jačanja same svijesti kod domaćeg i lokalnog stanovništva kada je u pitanju trgovina nacionalnog proizvoda”, istakla je Otašević. Ona je naglasila da je tokom 18 godina života provedenog u Italiji, imala priliku da nauči kako se na pravi način vrednuje nacionalni proizvod, dodajući da će proizvodnja sladoleda i čokolade kojom se bavi njena kompanija dati određeni doprinos i razvoju gastro turizma koji je danas postao globalni trend.

Preporučujemo za Vas