Bar: Protest porodica dvojice preminulih kovid pacijenata ispred bolnice

Jedna od porodica ostavila cvijeće uz poruku „Za sve preminule, koji su mogli biti spašeni“

26662 pregleda 470 reakcija 42 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Porodice dvojice pacijenata iz Bara i Herceg Novog, koji su preminuli od posljedica koronavirusa na kovid odjeljenju Opšte bolnice Bar, danas su protestovale ispred te zdravstvene ustanove, sa namjerom da, kako su kazali, ukažu na „nezavidno stanje“ u toj bolnici.

U Opštoj bolnici Bar, koja je osam mjeseci kovid centar za primorje, nema pulmologa, a rodbina preminulih tvrdi da fale i medicinske sestre, prenosi Bar info.

"Tražimo istinu o vjerodostojnom stanju u Opštoj bolnici Bar, tražimo da pacijente na kovid odeljenju liječi pulmolog. Mi ne možemo vratiti vrijeme, niti naše članove porodica, ali ovo je apel zbog sadašnjih i budućih pacijenta", navela je rodbina preminulih pacijenata.

"Mi naše vratiti ne možemo, oni su nam otišli, kao da su oteti. Tražimo iskrenost jer su pacijenti ljudi - a ljudski život je najveća svetinja", naveli su članovi familija.

Jedna od porodica je tokom performansa na Internom odjeljenju bolnice ostavila cvijeće za dr Svetlanu Vučetić uz poruku „Za sve preminule, koji su mogli biti spašeni“, navodi Bar info.

Predstavnici porodica okupljenih ispred barske bolnice su istakli da “čovjek ne može biti sposoban toliko vremena da radi”, misleći pritom na ljekare i medicinsko osoblje u Opštoj bolnici koji mjesecima rade bez predaha.

Članica porodice jednog od preminulih je kazala da su došli da kažu da nisu imali potpune informacije u toku njegove bolesti. "Imali smo broj telefona, ali nijesmo imali odgovore na pozive, nijesmo imali vjerodostojne informacije o njegovom stanju. Zvali smo nebrojeno puta", kazala je ona.

Porodice preminulih pacijenata su ponovile da su se okupili kako bi ukazali na "višedecenijske probleme" u Opštoj bolnici Bar, a da je smrt dvojice pacijenata “kap koja je prelila čašu”. Istakli su i da “vrijeme i izgubljene ljude vratiti ne mogu”, ali da hoće da pomognu sadašnjim i pacijentima koji će se možda liječiti u toj zdravstvenoj ustanovi.

Bonus video: