Počela rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice u Podgorici

Radovi su vrijedni 1.629.000 eura, a rok za završetak je godinu i osam mjeseci

7484 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice na Starom aerodromu u Podgorici, dužine 720 metara, koštaće 1.629.000 eura, a rok za završetak je godinu i osam mjeseci.

To je, prilikom jutrošnjeg ozvaničenja radova u toj ulici, kazao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, navodeći da ukoliko ne izostane finansijska podrška da bi završetak radova mogao da bude krajem iduće godine.

foto: Luka Zeković

On je kazao da je ovo kapitalni infrastrukturni projekat, na koji su građani Starog aerodroma i Podgorice čekali godinama, ako ne i decenijama, a izvođač radova je “Gradnja promet”.

“U pitanju je temeljna rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice, pretvaranje moderne saobraćajnice u bulevarskog tipa. Projekat, koji je važan ne samo zbog toga što će unaprijediti saobraćajnu povezanost ovoga dijela grada, sa ostatkom Podgorice, nego što na ovaj način rješavamo jedno goruće pitanje, za mještane Starog aerodroma, pogotovo ovog dijela naselja, a to je tretman atmossferskih voda”, rekao je Vuković.

Vuković
Vukovićfoto: Luka Zeković

On je istakao da svi koji iole poznaju tu problematiku, znaju da je to jedna od crnih tačaka u gradu u tom smislu.

“Kada padne kiša imamo ogroman problem u ovoj i bočnim ulicama. Tako da ćemo sa izgradnjom novog kolektora atmosferske kanalizacije, koji će biti u trupu saobraćajnice, trajno riješiti taj problem”.

On je podsjetio da je prije mjesec dana krenula izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića, dužine dva kilometra.

“Sa ove dvije saobraćajnice unaprijediti kvalitet života stanovnika ovoga dijela grada”.

Bonus video: