Borovinić Bojović: Obrazovana Komisija za zaštitu stanovništva od koronavirusa, ovo su članovi

"U okviru komisije, najveći broj članica su ljekari, a postoje i obavezni članovi koji su članovi iz rezloga jer se mjere precizno donose po smjernicama prepisanim od strane Svjetske zdravstvene organizacije (SZO)"

40069 pregleda 607 reakcija 47 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Screenshot/Youtube
Borovinić Bojović, Foto: Screenshot/Youtube

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je večeras da je juče obrazovana Komisija za zaštitu stanovništva od koronavirusa pri Ministarstvu zdravlja.

Ona je gostujući u emisiji "Neđelja u petak" na televiziji A1 rekla da se ta komisija sastoji od 16 članova.

"U okviru komisije, najveći broj članova su ljekari, a postoje i obavezni članovi koji su članovi iz razloga jer se mjere precizno donose po smjernicama prepisanim od strane Svjetske zdravstvene organizacije (SZO). Po tim smjernicama osim stručnih lica, u komisiji je obavezno prisustvo Uprave policije, Uprave za inspekcijske poslove, člana koji je obavezan za pitanja vezana za socijalno staranje i psiholog", kazala je ona.

Borovinić Bojović je rekla i ko je u komisiji.

"Doktor Radica Raičević, molekularni biolog Instituta za javno zdravlje (IJZ)), koja se od prvog dana borbe protiv kovida nalazi na svom radnom mjestu. Specijalista doktor Igor Galić, epidemiolog i novi direktor IJZ. Specijalista doktor Borko Bajić, koji je u IJZ je radio kao specijalista higijene, a sada je državni sekretar. Ljekari primarne zdravstvene zaštite Milana Cojić i Aldijana Zeković iz Doma zdravlja Podgorica. Specijalista doktor, profesor Milovan Živković, infektolog iz Opšte bolnice Berane. Doktor Ana Bubanja, infektolog iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Doktor Snežana Radovanović, endokrinolog iz Opšte bolnice Berane. Doktor Kenan Erović , anesteziolog iz Opšte bolnice Bijelo Polje, koji je jedva ostao živ jer se i sam razbolio i imao veoma tešku formu bolesti sa veoma teškim komplikacijama. Doktor Ljiljana Marković iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Magistar Mina Gazivoda, pishološkinja iz KCCG. Janko Odović, državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja. U ovom timu je i doktor Nataša Bajčeta, klinički farmakolog KCCG, doktor Vladimir Jovanović, pulmolog KCCG i Zora Šćepanović iz Uprave za inspekcijske poslove", rekla je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da je ovaj tim sastavljan timski i da su se rukovodili, stručnošću, apolitičnošću...

Bonus video: