Radović volonter godine, godišnja nagrada Fondaciji "Bajkeri dobre volje"

Bečić je istakao da mu je čast da uruči ovogodišnje nagrade volonterkama i volonterima koji su dali nemjerljiv doprinos u godini na izmaku

4912 pregleda 0 komentar(a)
Sa dodjele nagrada, Foto: Skupština Crne Gore
Sa dodjele nagrada, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić uručio je danas priznanja najistaknutijim volonterima za doprinos tokom 2020. godine, koja se dodjeljuju po četrnaesti put povodom Međunarodnog dana volontera, u organizaciji Asocijacije za demokratski prosperitet – ZID.

Priznanje za volontera godine pripalo je Milu Joku Radoviću, dok je Godišnju nagradu za volonterizam dobila Fondacija „Bajkeri dobre volje“.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, istakao da mu je čast da uruči ovogodišnje nagrade volonterkama i volonterima koji su dali nemjerljiv doprinos u godini na izmaku, u kojoj je zbog pandemije koronavirusa i njenih zdravstvenih i ekonomskih posljedica, bilo nebrojeno prilika da se iskaže čovjekoljublje i nesebična pomoć.

„Na Balkanu, naročito u posljednjih nekoliko decenija, urođena potreba čovjeka da pruži drugome pomoć u nevolji, ne očekujući za to bilo kakvu protivuslugu – bilo da je u pitanju poprište sukoba ili nedostatak osnovnih uslova za život ili okolnost vanredne situacije ili zaštita životne sredine – predstavlja najviši stepen društvene odgovornosti“, kazao je Bečić.

Predsjednik Skupštine je naveo da oni koji bez razmišljanja o eventualnim negativnim posljedicama po njih same, svojim djelima pokazuju veliko srce i nesebičnu ljubav prema drugima, moraju biti bolje prepoznati u institucijama sistema i u normativnim rješenjima naše legislative.

Godišnja nagrada za volonterizam dodjeljuje se u cilju povećanja vidljivosti doprinosa razvoju koncepta i promociji vrijednosti volontiranja. Priznanja se dodjeljuju u dvije kategorije: Volonter/ka godine i Godišnja nagrada za volonterizam.