Litvanija donirala Crnoj Gori medicinsku zaštitnu opremu

"Raguckiene je iskazala spremnost da se saradanja u oblasti zdravstva unaprijedi, uz nadu da će bilateralne veze dvije države u budućnosti biti još bolje i jače"

2890 pregleda 2 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: gov.me
Sa potpisivanja ugovora, Foto: gov.me

Vlada Republike Litvanije donirala je Crnoj Gori medicinsku zaštitnu opremu i sredstva, kao i pulsne oksimetre, u vrijednosti oko 20 hiljada eura, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ugovor o donaciji potpisale su juče, u Ministarstvu zdravlja, ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i nerezidentna ambasadorka Republike Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene.

"Izražavajući veliku zahvalnost i Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja, ali i zdravstvenih radnika i svih građana, Borovinić Bojović je istakla da je ovo veoma važna donacija za crnogorski zdravstveni sistem, s obzirom na ozbiljnu epidemiološku situaciju izazvanu virusom Covid 19. Ona je kazala da će zaštitna oprema sigurno mnogo značiti zdravstvenim radnicima u bolnicama i domovima zdravlja, jer su ovom trenutku velike potrebe za ovim vidom zaštite u svim zdravstvenim ustanovama. Borovinić Bojović je naglasila da, budući da je i sama doktor, pulmolog i da je od početka epidemije u kontinuitetu liječila upravo pacijente oboljele od Covid 19, najbolje zna koliko je važno da su zdravstveni radnici adekvatno zaštićeni, naročito oni u Covid centrima", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, ambasadorka Raguckiene uputila je Borovinić Bojović čestitke povodom imenovanje na mjesto ministarke zdravlja i naglasila da je osnovni motiv njihove pomoći i podrške je jedinstvena i ključna poruka za sve, a to je: Zajedno smo jači!

"Ona je iskazala spremnost da se saradanja u oblasti zdravstva unaprijedi, uz nadu da će bilateralne veze dvije države u budućnosti biti još bolje i jače", zaključeno je u sopštenju.

Bonus video: