Krivokapić: RTCG je zarobljen medij, Skupština hitno da smijeni Savjet

"Što se tiče slobode medije, krenućemo u amandmansko djelovanje Zakona o medijima"

39578 pregleda 1210 reakcija 52 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.12.2020. 20:06h

Radio televizija Crne Gore (RTCG) je zarobljen medij i hitno je potrebno da Skupština Crne Gore smijeni Savjet RTCG, saopštio je danas Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore.

Krivokapić
Krivokapićfoto: Luka Zeković

"Što se tiče slobode medije, krenućemo u amandmansko djelovanje Zakona o medijima i vratićemo slobodu medijima. To sam rekao i Varheljiju (Oliver Varhelji - evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku)", rekao je Krivokapić na pres konferenciji Vlade.

Što se tiče slobode medije, to je pitanje koje mi je uputio i evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji kao urgentno pitanje.

Odgovorio sam mu da ćemo odmah krenuti u amandmansko djelovanje Zakona o medijima i vratićemo medijima apsolutnu slobodu. Čak smo do tog nivoa razgovarali o tim tehničkim modalitetima koji postoje negdje drugo.

Što se tiče RTVCG, to je kako god se kome sviđalo, zarobljena institucija, ali ona nije u nadležnosti Vlade. Mislim da Skupšptina treba štop prije da izvrši potrebne izmjene članova Savjeta koji ne bi trebalo ponovo da budu politički eksponirani, pa da jedna uređivačka politika zamijeni drugu uređivačku politiku. Napravili smo pristup da dođe jedna renomirana evrospka kuća koja će da uradi RTVCG. Ne zbog Vlade nego građana, jer oni svi jednako plaćaju ono što emituje RTCG.

Bonus video: