Lazarević: Kamenorezački radovi završeni kvalitetno i u dogovorenom roku

Ugovor za kamenorezačke radove, kako kaže, njegova firma je potpisala 30.
maja 2006. godine. Potom je, objašnjava Lazarević, naručen kamen iz
Indije „koji je počeo da pristiže krajem jula iste godine“

9124 pregleda 4 komentar(a)
Trg nezavisnosti u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Trg nezavisnosti u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Kamenorezački radovi Trga nazavisnosti u Podgorici urađeni su kavalitetno i završeni u dogovrenom roku.

To tvrdi Mile Lazarević, vlasnik firme Maniro doo, reagujući na izjavu direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđana Raičevića.

Preduzeće Maniro doo izvodilo je kamenorezačke radove na podgoričkom trgu u ljeto 2006. godine. Na sjednici Skupštine Glavnog grada Raičević je kazao je da je rekonstrukcija Trga Nezavisnosti „kasnila, između ostalog, i zbog toga što je kasnila isporuka kamena za popločavanje iz Indije“.

On je to rekao odgovorajući na odborničko pitanje odbornice Demokrata Ivane Bojović.

„Završetak rekonstrukcije trga nije kasnio zbog kamena iz Indije. Kamenorezački radovi su završeni u dogvorenom roku 2006 . godine. Kamen za popločavanje trga je odabran zbog boje, kvaliteta, i cijene. U bližoj okolini, ne može se naći sličan kamen ni po boji ni po kvalitetu, a ni po cijeni. U kvalitet se može svako uvjeriti, jer taj kamen nije promijenio boju niti se haba, iako je je ugrađen prije 14 godina. Estetsku vrijednost ne bih komentarisao, to je stvar arhitekte i ostalih zaduženih za tu oblast“, kazao je Lazarević.

Ugovor za kamenorezačke radove, kako kaže, njegova firma je potpisala 30. maja 2006. godine. Potom je, objašnjava Lazarević, naručen kamen iz Indije „koji je počeo da pristiže krajem jula iste godine“.

„Montaža je počela 1. avgusta, a 8. septembra na Trgu je održana modna revija. Nama je poslije toga ostalo samo još nekoliko sitnica da uredimo i Trg je, bar što se tiče kamenorezačkih radova, završen 20. septembra 2006. Godine. Ugrađeno je oko 8.000 m2 ploča, od čega 150.000 komada kocke, 56 stubova, tri fontane, više od kilometar ivičnjaka, više od 600m dužnih stepenica, klupe... To je puna istina o izvođenju kamenorezačkih radova na Trgu. Ne vjerujem da bi se mogla naći neka firma, koja bi mogla završiti posao tog obima u tako kratkom roku“, rekao je Lazarević.

Bonus video: