Završene nove ulice u Zelenici

Za izgradnju kanalizacije, zaštitu izvorišta Opačice i vodosnabdijevanje Dragomira zatražena podrška Vlade

3909 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

U Mjesnoj zajednici “Zelenika” u proteklom periodu je uspješno završeno više projekata uređenja putne infrastrukture, uprkos pandemji, a isti tempo u planu je i za narednu godinu.

To su naveli čelnici Opštine Herceg Novi koji su juče posjetili taj dio grada i obišli lokacije na kojima se izvode ili su završeni radovi na asfaltiranju i proširenju puteva.

Predsjednik Opštine Stevan Katić je kazao da je asfaltiranje dionice od Džorovog mosta do nekadašnje kasarne završeno, a u narednom periodu predstoje radovi od Džorovog mosta do magistrale (pored Doma penzionera), kako bi trasa bila u potpunosti kompletirana.

Predstavnici Mjesne zajednice su sa rukovodstvom Opštine obišli i nedavno asfaltiranu dionicu od pumpne stanice Opačica do raskrsnice kod crkve Presvete Bogorodice.

“Zajedničkom aktivnošću mještana, mjesne zajednice, Opštine Herceg Novi i uz podršku parohije Kućanske, završeno je proširenje i ovih dana se radi asfaltiranje te dionice. Prije mjesec, kao što je poznato, završen je put ka Obalici, kao i put koji povezuje Donje i Gornje Sasoviće”, kazao je Katić. Prema njegovima riječima, među prioritetnim zadacima je i trotoar koji treba da se završi od Zmijica do Kumbora kako bi se pješačkom komunikacijom povezale ove dvije mjesne zajednice. Tokom naredne godine očekuje se i sanacija pješačkih trotoara od tunela uz magistralu, kao i izgradnja pasarele na koju se dugo čeka, a koja je bila planirana budžetom za prošlu, ali je i stavka u ovogodišnjem budžetu.

Kako je kazao potpredsjednik Miloš Konjević, za neke projekte, izgradnju pet kilometara kanalizacije, zaštitu izvorišta Opačice i vodosnabdijevanje sela Dragomir, lokalna uprava je zatražila podršku Vlade.

“Imali smo ideju ovog ljeta da otvorimo ispostavu građanskog biroa u Zelenici kako bi građanima i turistima omogućili da lakše završavaju neophodnu dokumentaciju. Realizovali smo 90 odsto planiranog što smo obećali i nastavljamo i dalje”, kazao je Konjević.

Što se tiče zaštite izvorišta Opačica, u saradnji Ministarstva za kapitalne investicije, Opštine i MZ i taj problem će biti riješen.

Bonus video: