MUP: Za projekte šest NVO 40.000 eura

Ministar Sekulović je kazao da će odobreni projekti biti od izuzetnog značaja, ne samo kao potvrda sinergije državnih organa i civilnog sektora, već i kao prilog unaprjeđenju stanja u oblasti zaštite ljudskih i manjinskih prava

2312 pregleda 0 komentar(a)
Sekulović sa predstavnicima NVO, Foto: MUP Crne Gore
Sekulović sa predstavnicima NVO, Foto: MUP Crne Gore

Ugovori za realizaciju projekata nevladinih organizacija u oblasti zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava sa šest nevladinih organizacija, u ukupnom iznosu od 40.000 eura, potpisani su danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dodijeljena su, kako je saopšteno iz MUP-a, sredstva za realizaciju sljedećih projekata za 2020. godinu: projekat „ Znanjem protiv trgovine ljudima“ koji će realizovati NVO „Centar kreativnih vještina“ iz Berana; „Informiši se i zaštiti od trgovine ljudima“ koji će realizovati NVO „Crnogorski ženski lobi“ iz Podgorice; „Antitrafiking infoteka“ koji će realizovati NVO „Identitet“ iz Podgorice; „Udruženi u borbi protiv trafikinga“ koji će realizovati NVO „Asistent“ iz Podgorice; “Edukacija najbolja prevencija“ koji će realizovati NVO „Institut za socijalnu i obrazovnu politiku“ iz Danilovgrada i „Preventivna akcija u borbi protiv trgovine ljudima“, koji će realizovati NVO „Centar sjevera“ iz Bijelog Polja.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je, čestitajući predstavnicima NVO na odobrenim projektima, kazao da će oni biti od izuzetnog značaja, ne samo kao potvrda sinergije državnih organa i civilnog sektora, već i kao prilog unaprjeđenju stanja u oblasti zaštite ljudskih i manjinskih prava. Iskazao je očekivanje da će implementacija projekata doprinijeti ostvarivanju postavljenih strateških ciljeva u ovoj oblasti i naglasio da će u MUP-u imati punu podršku i tokom postupka realizacije projekata.

Predstavnici NVO su, kako se navodi, iskazali zadovoljstvo što je MUP prepoznao značaj partnerstva sa civilnim sektorom, te iskazali uvjerenje da će projekti koji će se sprovoditi doprinijeti unaprjeđenju politika zaštite ljudskih i manjinskih prava.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu biti u potpunosti otvoreno za dalje unapređenje saradnje sa civilnim sektorom, kako bi zajedničkim aktivnostima stvarali društvo bezbjedno za svakog pojedinca” , zaključio je Sekulović.

Bonus video: