Glavni grad pomogao ugostitelje sa 80.000 eura, novi paket podrške privrednicima od 175.000 eura

Vuković je istakao da je prethodni bio vrlo težak, prvenstveno u epidemiološkom smislu, ali ne manje od toga i u ekonomskom i finansijskom

4314 pregleda 8 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sastao se sa podgoričkim ugostiteljima i tom prilikom potpisao ugovore o finansijskoj podršci za 56 ugostitelja koje je Glavni grad zbog posljedica pandemije koronavirusa pomogao sa 80.000 eura.

Glavni grad je, kako je saopšteno, donio i novu odluku o podršci privrednim aktivnostima u Podgorici koji se odnosi oslobađanje od plaćanja određenih lokalnih komunalnih taksi do 31. marta naredne godine u iznosu od 175.000 eura.

Vuković je istakao da je prethodni bio vrlo težak, prvenstveno u epidemiološkom smislu, ali ne manje od toga i u ekonomskom i finansijskom.

„Mnogi ljudi iz poslovnog svijeta i preduzetnici su osjetili udar pandemije koronavirusa, i nažalost, kao posljedicu toga izgubili smo veliki broj radnih mjesta u Podgorici i u Crnoj Gori. Imajući to u vidu mi u gradskoj upravi smo se trudili da u mjeri mogućeg pomognemo onima koji zapošljavaju ogroman broj naših sugrađana i jedan od prioriteta u tom smislu svakako da predstavljaju ugostitelji“, istakao je Vuković naglašavajući da je ugostiteljstvo vrlo važna branša, ne samo za Podgoricu, nego i za svaki grad.

On je kazao da je zadovoljan što je sa 56 ugostitelja potpisan ugovor o finansijskoj podršci, kazavši da na taj način pokušavaju da pomognu ugostiteljima da prebrode težak period i da se konsoliduju, "a sve u nadi da će naredna godina donijeti boljitak svima nama“. Vuković je zahvalio ugostiteljima na razumijevanju i povjerenju.

Istakao je, kako se navodi, da je ubjedljiva većina ugostitelja predstavljala saveznike Glavnog grada u borbi protiv širenja koronavirusa i da su na taj način demonstrirali visok nivo društvene odgovornosti i profesionalizma, tako da je uprava Glavnog grada našla i način da im se na tome na zahvali. Poručio je da će ovakvih i sličnih inicijativa biti i u narednom periodu, ne samo kada su u pitanju ugostitelji, nego i svi koji zapošljavaju građane Podgorice.

Savo Vujović se, kako je saopšteno, u ime podgoričkih ugostitelja zahvalio Glavnom gradu na podršci i istakao da u ovom teškom momentu za sve crnogorske građane ta pomoć puno znači i kazao kako je uvjeren da će naredna godina biti bolja i uspješnija.

Bonus video: