Miljaim Delija konačno zaposlen: Dobio posao u Opštini Nikšić

Rukovodilac Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje Slobodanka Roganović kazala je da će lokalna uprava u narednom periodu stvoriti uslove za zapošljavanje Miljaima Delije, “imajući u vidu njegove reference, kako bi dao doprinos uključivanju romske i egipćanske populacije u društvenu zajednicu”

13488 pregleda 24 reakcija 26 komentar(a)
Miljaim Delija, Foto: Svetlana Mandić
Miljaim Delija, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićanin Miljaim Delija, koji je jedan je od rijetkih Egipćana koji je završio fakultet i pri kraju je magistarskih studija, dobio je posao koji je toliko dugo priželjkivao.

U Opštini Nikšić su ga primili kao savjetnika za unapređenje položaja Roma i Egipćana.

“Vijesti“ su nedavno pisale o Deliji koji nije dobio posao u lokalnoj upravi koja je raspisala oglas za samostalnog savjetnika III za zaštitu Roma i Egipćana i osoba sa invaliditetom, jer nije imao položen stručni ispit za rad u državnim organima.

Imao je sve ostale kvalifikacije - visoku školsku spremu, godine volontiranja u zajednici, mnogobrojne obuke koje je završio, podatak da mu Romi i Egipćani vjeruju i da znaju da je jedan od njih.

Iz Odjeljenja za ljudske resurse i upravljanje kadrovima Opštine Nikšić kazali su tada „Vijestima“ da Miljaim nije priložio uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima, a kako je i sam naveo u odgovoru, to uvjerenje i ne posjeduje, kao i da je “naveo da se nalazi u procesu polaganja stručnog ispita i da bi molio da se sagleda mogućnost za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta, jer bi on traženo uvjerenje dostavio u roku od pola godine”.

Rukovodilac Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje Slobodanka Roganović kazala je da će lokalna uprava u narednom periodu stvoriti uslove za zapošljavanje Miljaima Delije, “imajući u vidu njegove reference, kako bi dao doprinos uključivanju romske i egipćanske populacije u društvenu zajednicu”.

Miljaim Delija je samo želio da nadležnima skrene pažnju da i od “stručnog ispita za rad u državnim organima” postoje stručniji ispiti, a to su oni koji se “polažu” kroz rad sa pripadnicima RE zajednice.

Skrenuo je pažnju, a u lokalnoj upravi su se stvorili uslovi da dobije posao.

“Angažovan sam po ugovoru o radu u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, na mjesto savjetnika za unapređenje položaja Roma i Egipćana. Posao koji sam dobio je veoma važan iz razloga povezivanja zajednice iz koje ja dolazim i same lokalne samouprave. Problemi sa kojima se suočava moja zajednica su mnogobrojni, a jedan od njih je da većina pripadnika nema osnovne uslove za života. Sve to mi daje snagu da ojačam i da se borim za sva prava koja im pripadaju po državnim aktima“, kazao je Delija za “Vijesti“.

Kako je istakao, drago mu je što je dobio priliku da predsjedniku Opštine Milutinu Simoviću objasni zbog čega je značajno da upravo on, kao pripadnik RE zajednice, dobije pomenuti posao, kao i što su uvažili njegovo objašnjenje i dali mu pomenuti posao. Obećava da će se truditi da na najbolji mogući način iskoristi datu šansu i da bude prava spona između RE zajednice i lokalne uprave.

Povezani članci

13. Decembar 2020.

Pobijedio predrasude, zaustavila ga formalnost

Bonus video: