nevrijeme izazvalo probleme

Bez struje Kolašin, Andrijevica, Plav i Gusinje

Iz CEDIS-a su kazali da je došlo do kvara na dalekovodu "Kolašin - Mojkovac"

52351 pregleda 804 reakcija 64 komentar(a)
Foto: CEDIS
Foto: CEDIS
Ažurirano: 26.12.2020. 21:34h

Područje opštine Kolašin trenutno je bez napajanja električnom energijom zbog izuzetno loših vremenskih uslova, saopšteno je večeras iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Do kvara je, kako su kazali, došlo na dalekovodu "Kolašin - Mojkovac".

"Ekipe su na terenu i pored loših vremenskih uslova pokušaće da lociraju i saniraju kvar", naveli su iz CEDIS-a na Fejsbuku.

Dodaju da su, usljed problema na mreži kompanije Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), bez napajanja Andrijevica, Plav i Gusinje.

Iz te kompanije ranije su naveli da je zbog jakog nevremena, koje je zahvatilo cijelu Crnu Goru, sjeverni dio države bio dijelom bez napajanja električnom energijom.

"Vlažni snijeg koji je posebno problematičan za mrežu jer stvara dodatni teret na provodnicima i kida ih, padao je danas u cijeloj sjevernoj regiji Crne Gore. Ekipe su na terenu od jutros i uspjele su da stabilizuju napajanje u gotovo svim sjevernim opštinama. Ima još posla u ruralnom dijelu pa ekipe i dalje predano rade na uspostavljanju napajanja", piše na Fejsbuk nalogu CEDIS-a.

Objavili su fotografije dalekovoda 10 kV Skrbuša na koji je, kako su naveli, palo veliko stablo.

"Trebalo je i vremena i umijeća da ekipa nepristupačnim terenom stigne do mjesta prekida kako bi otklonila kvar. Uspjeli su i napajanje toga dijela kolašinske opštine je uspostavljeno", naveli su iz CEDIS-a.

Preporučujemo za Vas