CEDIS: Kičava nije bila neprekidno bez struje četiri dana

Što se tiče telefona za prijavu kvara, objašnjavaju iz CEDIS, on funkcioniše, ali je preveliki broj poziva, pa njihove kolege konstantno odgovaraju na pristigle pozive, što kako tvrde, pozivaocu daje signal zauzeća

4294 pregleda 1 komentar(a)
CEDIS, Foto: CEDIS
CEDIS, Foto: CEDIS

Iz Crnogorsko-elektrodistribotivnog sistema (CEDIS) saopšteno je da nije tačno da u selu Kičava nije bilo električne energije bez prekida četiri dana.

"Selo Kičava nije imalo napajanje električnom energijom od 26 do 27.decembra zbog ispada dalekovoda 35 kV Medanovći-Vrelo-Čokrlije. Dakle, bez napajanja su bili oko 24 sata. Zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika u Vraneškoj dolini, selo Kičave nije imalo napajanje ni juče od 18 sati zbog ispada dalekovoda 10 kV Pavino Polje. Ekipa je na terenu i očekujemo da će dobiti uredno napajanje do kraja dana. Kao što i sami znate, nevrijeme je napravilo puno štete kako na visokom naponu tako i na niskonaponskim mrežama tako da ima pojedinačnih kvarova koje ekipe otklanjaju prema rasporedu rada. Dosta je polomljenih stubova na niskom naponu, prekinutih provodnika kao i drveća na mreži. Sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova. I biće tu dok posljednji korisnik ne bude uredno napojen električnom energijom. Vrijeme je i dalje veoma loše, olujni vjetar, kiša koja ne prestaje, pravi dodatne probleme na mreži“, saopšteno je iz CEDIS.

Što se tiče telefona za prijavu kvara, objašnjavaju iz CEDIS, on funkcioniše, ali je preveliki broj poziva, pa njihove kolege konstantno odgovaraju na pristigle pozive, što kako tvrde, pozivaocu daje signal zauzeća.

"Svakako, korisnici mogu biti sigurni da su naše ekipe na tim mrežama i rješavaju nastale probleme", navodi se u saopštenju.

Povezani članci

29. Decembar 2020.

Dio Vraneša nakon četiri dana dobio struju

Bonus video: