PROZVALI DF, SNP I NOVSKU LISTU

DPS HN: Važniji su vam partijski interesi od gradnje škole u Igalu

"Građani najvećeg naselja u Herceg Novom godinama čekaju rješenje kojim bi se poboljšali uslovi za rad velikog broja naših najmlađih sugrađana," poručuju iz novskog odbora DPS-a
3 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 01.02.2019. 21:30h

Za DF, SNP i Novsku listu važniji su partijski interesi od gradnje osnovne škole u Igalu, tvrde iz hercegnovskog DPS-a. Na jučerašnjoj sjednici SO Herceg Novi na kojoj je usvojen budžet za 2018. godinu, odbijen je predlog odbornika DPS-a da se predvide sredstva za gradnju osnovne škole u Igalu.

“Šta je suština problema? Lokacija preko puta Šišteta namijenjena je za izgradnju osnovne škole za kojom vape građani Igala. Građani najvećeg naselja u Herceg Novom godinama čekaju rješenje kojim bi se poboljšali uslovi za rad velikog broja naših najmlađih sugrađana. Ministarstvo prosvjete opredijelilo je dio sredstva za izgradnju škole. Međutim, baš na tom mjestu odbornici Demagoga, DF, SNP i Novske liste žele da grade autobusku stanicu. Prema njihovoj zamisli autobuska stanica treba da se gradi na uzbrdici i krivini čime se direktno ugrožava bezbjednost putnika. Prema njihovoj zamisli autobuska stanica treba da se gradi u neposrednoj blizini Instituta "Dr Simo Milošević" čime se direktno ugrožava mogućnost ozbiljnog planiranja razvoja zdravstvenog turizma visokog nivoa. Prema njihovoj zamisli autobuska stanica treba da se gradi na podlozi koja ne odgovara propisanim standardima o gradnji infrastrukturnih objekata”, navodi se u saopštenju DPS.

U saopštenju se ističe da predloženo rješenje za autobusku stanicu ne odgovara potrebama saobraćajne infrastrukture.

“Ostalo je nejasno da li odbornici Demagoga, DF, SNP i Novske liste zaista malo znaju, pa su oćutali sve sugestije koje su dali odbornici DPS-a, ili im je imperativ da budu protiv svake inicijative DPS-a važniji od interesa učenika sa Igala. Kako god, generacijama sa Igala ostavili su u amanet svoju sramotu, da kao predstavnici jednog dijela građana Herceg Novog zastupaju isključivo politikantske interese svojih partija. Zato vjerujemo da će svi građani Herceg Novog znati da ocijene namjere odbornika DPS i odbornika interesne koalicije na vlasti, za koju vjerujemo da neće dugo trajati”, zaključuje se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.