Šalju pomoć za stradale u zemljotresu u Hrvatskoj

Novčane donacije mogu se uplatiti na broj žiro-računa Hrvatskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori

2555 pregleda 0 komentar(a)
Foto: HNV
Foto: HNV

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore saopštilo je danas da svi građani, koji žele pomoći pogođenima zemljotresom u Hrvatskoj, to mogu učiniti novčanim donacijama putem žiro-računa HNV-a, koji donatorsku akciju za stradale u Petrinji, Sisku i okolini sprovodi zajedno sa svojim amaterskim pozorištem.

„Razorne su sile prirode, ali čovjek u slozi i ljubavi uvijek pronađe put za pobjedu,“ poručili su članovi Amaterskog kazališta HNV-a građanima Hrvatske, dodavši da uz prikupljenu pomoć u hrani i odjeći, izražavaju duboku žalost i saučešće porodicama nastradalih u razornom potresu.

„Uz vas smo mislima i svim srcem. Dijelimo tugu, strah i neizvjesnost sa svim građanima Hrvatske i, bez obzira na fizičku udaljenost, naša iskrena ruka solidarnosti neka ulije nadu i ustrajnost u ovim teškim vremenima,“ naveli su članovi amaterskog pozorišta i HNV-a.

Novčane donacije mogu se uplatiti na broj žiro-računa Hrvatskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori: 530-15509-46 (NLB banka), s obaveznom naznakom ,,za Petrinju" ili ,,za pomoć Petrinji".

Akcija prikupljanja novčane pomoći traje do 15. januara.

"Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore unaprijed zahvaljuje svima koji su izvršili uplate, te ljudima dobre volje koji će se pridružiti ovoj humanitarnoj akciji u ovom teškom trenutku za građane stradalih područja Hrvatske", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: