bečić u radnoj posjeti

Toplifikacija Pljevalja da bude jedan od prioriteta

Predsjednik Skupštine je važnost unaprjeđenja strateškog korišćenja značajnih prirodnih resursa i ukazao na neophodnost rješavanja ozbiljnih ekoloških problema koji opterećuju život svih stanovnika Pljevalja

5532 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka Bečića i Golubovića, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka Bečića i Golubovića, Foto: Skupština Crne Gore

Toplifikacija Pljevalja mora biti jedan od prioriteta rada Vlade, jer bi to u značajnoj mjeri stvorilo preduslove za rješavanje jednog od gorućih problema pljevaljskog kraja, velike zagađenosti vazduha, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Alekse Bečića sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem.

Bečić je, kako je saopšteno iz parlamenta, istakao važnost unaprjeđenja strateškog korišćenja značajnih prirodnih resursa i ukazao na neophodnost rješavanja ozbiljnih ekoloških problema koji opterećuju život svih stanovnika Pljevalja.

Tokom razgovora koji je upriličen u okviru zvanične posjete opštini Pljevlja, predsjednik Skupštine se, kako je saopšteno, osvrnuo i na brojne razvojne potencijale u poljoprivredi, drvoprivredi, novim turističkim vrijednostima i drugim privrednim sektorima čijom adekvatnom valorizacijom se, kako je kazao, mora stvoriti prilika za neophodan rast životnog standarda svih građanki i građana Pljevalja.

Predsjednik Opštine Igor Golubović upoznao je Bečića sa realizovanim projektima u prethodnom periodu i istakao važnost decentralizacije Crne Gore.

Uputio je izraze zahvalnosti na donaciji koju je Skupština uputila Opštoj bolnici u Pljevljima, koja se, kako se navodi, suočava sa ozbiljnim problemima.

Bolje promovisati potencijale

Bečić je radnu posjetu opštini Pljevlja završio sastankom sa privrednicima iz te opštine.

Predsjednik Skupštine je, kako je saopšteno, ukazao na značaj saradnje svih institucija u cilju kreiranja povoljnijeg ambijenta za poslovanje, naročito tokom pandemije koronavirusa. Istakao je posebnu važnost strateškog planiranja upravljanjem prirodnim resursima i njihove adekvatne valorizacije.

Sa sastanka sa privrednicima
Sa sastanka sa privrednicimafoto: Skupština Crne Gore

„Veliki potencijali u poljoprivredi, šumarstvu, drvopreradi i turizmu moraju biti bolje promovisani, uz jasnu viziju i dugoročnu održivost, kako bi u konačnom doprinijeli poboljšanju standarda života građanki i građana opštine Pljevlja, čime bi se smanjio jedan od najvećih problema na sjeveru Crne Gore - odlazak mladih ljudi“, istakao je Bečić.

Privrednici su, kako se navodi, su bili jedinstveni u ocjeni da je njihov zajednički cilj unaprjeđenje razvoja njihove sredine.