"Neki se još ne mogu pomiriti sa izbornim porazom, paketiće smo dijelili mališanima svih vjera i nacija"

"Mi nikada nismo gledali ljude, a naročito ne djecu, kroz prizmu nacije i vjere..."

6098 pregleda 55 reakcija 9 komentar(a)
Bratstvo Srpske Pravoslavne Omladine ''Sveti Pantelejmon'' iz Tivta, Foto: Bratstvo Srpske Pravoslavne Omladine ''Sveti Pantelejmon'' iz Tivta
Bratstvo Srpske Pravoslavne Omladine ''Sveti Pantelejmon'' iz Tivta, Foto: Bratstvo Srpske Pravoslavne Omladine ''Sveti Pantelejmon'' iz Tivta

Izgleda da se poneki još ne mogu pomiriti sa izbornim porazom od 30. avgusta 2020. godine, pa koriste svaki povod, ma koliko isprazan i beznačajan, da šire svoju toksičnu misao i siju sjeme razdora među braćom, pritom se koristeći dezinformacijama i otvorenim lažima, saopšteno je danas iz Bratstva Srpske Pravoslavne Omladine ''Sveti Pantelejmon'' iz Tivta.

Oni su reagovali na saopštenja DPS Tivat i SD Tivat.

"U jeku novogodišnjih praznika sad već prošle 2020. godine, Bratstvo Srpske Pravoslavne Omladine ''Sveti Pantelejmon'' iz Tivta je odlučilo da usreći tivatske đake dijeleći im novogodišnje paketiće koji su sadržali mnoge slatke radosti. Uz paketiće, đaci su dobili i čestitku sa logom Bratstva, kao pojedinačni znak pažnje za svakog od njih. Cilj i namjera ove akcije su bili samo jedno - da se u srcima malih đaka probudi makar dio praznične atmosfere koja im je oteta uslijed tekuće epidemiološke situacije. Prilikom dijeljenja paketića, omladina Bratstva je na umu imala mališane svih vjera i nacija i svaki njihov osmijeh nama je bio podjednako vrijedan. Mi nikada nismo gledali ljude, a naročito ne djecu, kroz prizmu nacije i vjere, već uvijek po nauci Hrista Isusa - kroz ljubav beskonačnu i čovjekoljublje. Nikada nam nije padalo na pamet, niti bi nam obraz i čast dozvolili, da dječiju čistotu ukaljamo kakvom nacionalnom ili vjerskom propagandom", navodi se u saopštenju Bratstva Srpske Pravoslavne Omladine ''Sveti Pantelejmon'' iz Tivta.

Oni su dodali da se čini da su "nacionalni kompleksi i ideološka paranoja dosegli nivo hronične šizofrenije zbog koje pojedini u činu nesebičnog darivanja vide pokušaj vjerskog ekstremizma i nacionalnog inžinjeringa".

"Upravo zbog takvog stanja uma i političke misli, naši kritičari su na čestitci našeg Bratstva vidjeli ''Načertanije'' Ilije Garašanina. U brižnosti prema djeci oni su vidjeli Zakon o slobodi vjeroispovijesti, pa su čak i provukli mračne devedesete iako smo mi već bili na kraju 2020. Jedino nas čudi kako je izostavljena kobna 1918. i koje bi joj oni mjesto našli među poklonima. Uzimajući u obzir kako su članovi Bratstva, vođeni principima čovjekoljublja, težili tome da nijedno dijete ne ostane bez darova, ma koje vjere i nacije ono bilo, da se primjetiti da se tim istim principima nisu vodili i pripadnici Hrvatskog Crvenog Krsta koji su preko potrebnu pomoć uoči katastrofe koja je zadesila tu zemlju dijelili na osnovu nacionalne pripadnosti. No, u molitvama Bratstva su od početka bili svi pogođeni zemljotresom u Hrvatskoj i to će tako ostati bez obzira na sramne činove druge strane. I dok se tivatski osnovci slade keksićima, sokićima, bombonama i čokoladicama, mi želimo onima koji su još zaslijepljeni fantamazgorijama o zavojevačima Crne Gore i razaračima svega crnogorskog da otvore svoje oči, omekšaju svoja srca i kušaju slatkoću ljubavi Hristove. Srećne vam novogodišnje i Božićne praznike želi Bratstvo Srpske Pravoslavne Omladine ''Sveti Pantelejmon'' iz Tivta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: