Ski-centar Kolašin 1600 dobio struju

"Sjutra, počev od 9.30 časova ski centar Kolašin 1600 će biti otvoren za sve skijaše i ljubitelje zimskih aktivnosti", saopštili su iz Skijališta Crne Gore

40020 pregleda 361 reakcija 60 komentar(a)
Zapaljen stub, Foto: Dragana Šćepanović
Zapaljen stub, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.01.2021. 17:16h

Oko 15 sati uspostavljeno je uredno snabdijevanje električnom energijom Ski centra Kolašin 1600, pa će to skijalište sjutra biti otvoreno za posjetioce.

"Izvinjavamo se svim turistima koji su jutros krenuli na skijanje i doživjeli neprijatnost zbog nestanka električne energije, ali ski centar nije radio isključivo zbog navedenih okolnosti na koje nismo mogli uticati jer nisu u našoj nadležnosti. Obaviještenje za javnost povodom nestanka struje nijesmo mogli izdati prije 9 sati kada smo i zvanično obaviješteni da je u pitanju veći kvar. Takođe, obaviještavamo sve korisnike naših usluga koji su za dan 08.01.2021. godine imali kupljen ski pass da će isti moći da iskoriste do kraja zimske sezone. Sjutra, počev od 9.30 časova ski centar Kolašin 1600 će biti otvoren za sve skijaše i ljubitelje zimskih aktivnosti", saopštili su iz Skijališta Crne Gore.

Na državnom Ski-centru nije bilo struje zbog kvara na dalekovodu koji snabdijeva to skijalište.

"Zbog loših vremenskih uslova došlo je do prekida snabdijevanja električnom energijom na lokalitetu Breza - Rijeka Mušovića. Obaviješteni smo od strane CEDIS-a da je ekipa na terenu, ali da ne znaju kada će biti uspostavljeno napajanje. Kada budemo imali nove informacije, javnost ćemo blagovremeno obavijestiti", saopštili su iz ranije Skijališta Crne Gore.

Stub
foto: Privatna arhiva

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", tokom noći se zapalio jedan od stubova dalekovoda u selu Rijeka Mušovića.

Od juče nije radilo ni privatno skijalište Kolašin 1450, takođe zbog nestanka struje. Kvar na elektromreži koja napaja Ski centar Kolašin 1450 oko 12.15 minuta je otklonjen, pa je to slkijalište ponovo otvoreno za posjetioce.

Kako su "Vijestima" kazali u CEDIS-u, stub ze zapalio zbog proboja izolatora, uzrokovanog jakim nevremenom.

Bonus video: