Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore šalje novčanu pomoć za stradale u zemljotresu

Neka naša solidarnost ulije nadu i ustrajnost u ovim teškim vremenima", poručili su iz HNV-a.

4034 pregleda 0 komentar(a)
Petrinja nakon zemljotresa, Foto: Reuters
Petrinja nakon zemljotresa, Foto: Reuters

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore danas će poslati prvu novčanu donaciju stradalima u zemljotresu u Petrinji i okolini, saopšteno je iz tog vijeća.

"Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore pozvalo je odmah nakon razornog potresa 28. 12. 2020. sve ljude dobre volje da se pridruže HNV-u u akciji prikupljanja novčanih sredstava za stradale u zemljotresu u Hrvatskoj, kako bismo im, pored moralne potpore, doniranih sredstava u odjeći i hrani, pružili i izvjesnu novčanu pomoć", saopštilu su iz ove organizacije.

Novčane donacije mogle su se uplatiti na broj žiro-računa Hrvatskoga nacionalnog vijeća u Crnoj Gori: 530-15509-46, s obaveznom naznakom ,,za Petrinju" ili ,,za pomoć Petrinji".

"Akcija prikupljanja novčane pomoći trajala je od 29.12.2020. do 15. 1. 2021", kazali su HNV-a.

Oni su poručili da su kompanije i pojedinci ukupno su uplatili 6. 825 eura, na koji je iznos Vijeće dodalo 1.000 eura i ukupno uplatilo 7.825 eura na račun Ministarstva finansija Hrvatske namijenjen stradalima u potresu.

"Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su izvršili uplate i time se pridružili ovoj humanitarnoj akciji u ovom teškom trenutku za građane stradalih područja Hrvatske. Neka naša solidarnost ulije nadu i ustrajnost u ovim teškim vremenima", poručili su iz HNV-a.

Bonus video: