UŽIVO NA PORTALU VIJESTI

Drugi, virtualni Career Paths u Zagrebu održaće se 30. januara, a ponovo stižu najbolji univerziteti i menadžeri

Ove godine posjetioci online sajma imaće priliku interaktivno učestvovati u procesu međusobnog upoznavanja sa izlagačima iz cijele Europe, a i šire

20049 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Career Path
Foto: Career Path
Ažurirano: 30.01.2021. 09:50h

Pratite uživo na portalu Vijesti u sklopu ovog teksta panel na edukativnom sajmu Career paths.

Inicijativa Career Paths osnovana je u 2014. u Milanu u Italiji s ciljem okupljanja stručnjaka za razvoj karijere, a kako bi se realizovao potencijal mladih usmjerenih na intelektualni razvoj, te im se pružila mogućnost za prenošenje znanja i dosezanje vlastitih profesionalnih ciljeva tj. usmjeravanje mladih pri odabiru željene karijere i fakulteta.

Od 2020. godine Career Paths okupio je tim stručnjaka pod istim imenom i svoje djelovanje započeo i u Hrvatskoj.

Career Paths
foto: Career Paths

Nakon prve prošlogodišnje konferencije i sajma održanih u januaru u Zagrebu, a koji su izazvali veliko interesovanje učesnika i medija, inicijativa je proširena na čitav region, a projekat je ostvaren zahvaljujući trima uspješnim poslovnim ženama: Dolly Predović, dugogodišnje profesorice na Bocconiju, Jasmine Bagarić, uspješne hrvatske preduzetnice koja stoji iza brandova Magnolija i Clan store, te Josipe Bagarić, stručnjakinje za ljudske resurse, koja je radila u Ralph Laurenu u New Yorku, Genevi i Munchenu.

S obzirom na okolnosti, ovogodišnji edukativni sajam “CPC SEE 2021-ONLINE” održaće se virtualno i to u subotu, 30.01.2021. godine.

Career Path
foto: Career Path

Ove godine posjetioci online sajma imaće priliku interaktivno učestvovati u procesu međusobnog upoznavanja sa izlagačima iz cijele Europe, a i šire. Na sajmu će, osim konferencijskog programa, biti prisutni i virtualni štandovi brojnih poznatih svjetskih univerziteta, renomirane ljetne škole, kao i strani internati sa svojim zanimljivim programima za uzrast od 12+ godina, što “Career Paths Connects” čini odličnom prilikom i za mlađe uzraste. Sajam je zamišljen kao mjesto gdje će, po uzoru na najbolje svjetske prakse, mladi dobiti mogućnost da sa najboljim svjetskim stručnjacima jasnije definišu kojim će putem ići i kako pronaći zadovoljstvo u postizanju karijernih ciljeva.

Održaće se i dva panela, prvi na temu Novonastalih trendova u inovaciji i internalizaciji obrazovanja, koji će moderirati Dolly Predović (profesorica na Bocconiju) i na kojem ćemo imati priliku da čujemo Francisca Marmoleja (savjetnika za obrazovanje Katarske fondacije za nauku, obrazovanje i razvoj zajednice), Elspeth Jones (profesora emeritusa Internalizacije višeg obrazovanja na Leeds Beckett Univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu) te Riccarda Donadona (suosnivača H-FARM-a).

Na drugom panelu koji nosi naziv Tvoja karijera je naš cilj – iz studentske perspektive koji će moderirati Ea Crnić (Career Paths studentkinja) govornici su Milena Đuričić (suosnivačica i voditejka sektora u Videomitu), Tanja Golešić (predsjednica uprave Jimmy Choo), Eric Villency (direktor Villency Grupe) i Sebastian Suhl (direktor Trussardija).

Unutar programa održaće se i dvije radionice, prvu će voditi Goran Vlašić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a drugu, na temu 'Razmišljanje bez ograničenja', direktor Crealize gmbH-a, Jacob Fatih. Na kraju programa učesnici će imati priliku da čuju iskustva studenata koji su studirali u inostranstvu.

Svi zainteresirani konferenciju mogu pratiti na linku: www.careerpaths.eu.

Više informacija o CPC inicijativi i konferenciji možete saznati na: www.careerpaths.eu.

Preporučujemo za Vas