iz opštine saopšteno:

Berane: Prekrečeni uvredljivi grafiti na zgradi u MZ Dolac

"Opština Berane je ranije danas najoštrije osudila ispisivanje grafita uvredljive sadržine, poručujući da ovakve naručene poruke mržnje dolaze iz dobro poznatih kuhinja DPS-a", navodi se na sajtu Opštine Berane

12824 pregleda 17 komentar(a)
Radnici Agencije za izgradnju i razvoj Opštine Berane kreče grafite, Foto: Opština Berane
Radnici Agencije za izgradnju i razvoj Opštine Berane kreče grafite, Foto: Opština Berane

Radnici Agencije za izgradnju i razvoj Opštine Berane prekrečili su danas grafite uvredljive sadržine na nekadašnjoj zgradi aerokluba Berane, koja se nalazi pored beranskog aerodroma, u mjesnoj zajednici (MZ) Dolac, objavljeno je na sajtu Opštine Berane.

Na društvenim mrežama ranije su se pojavile fotografije sa grafitima na kojima je pisalo: “Kolji Šiptare”, “Oj Pazaru novi Vukovaru”, “Živiš Arkane” i “Srebrenica”.

Povezani članci

23. Januar 2021.

Grafiti mržnje na zgradi u Beranama

"Opština Berane je ranije danas najoštrije osudila ispisivanje grafita uvredljive sadržine, poručujući da ovakve naručene poruke mržnje dolaze iz dobro poznatih kuhinja DPS-a", navodi se na sajtu Opštine Berane.

U avgustu prošle godine, veliki broj fasada privatnih kuća u beranskom naselju Talum, koje je većinski nastanjeno žiteljima islamske vjeroispovijesti bile su ispisane sličnim grafitima.

Počinioci nikad nijesu otkriveni.