Menadžment UP se obratio Vladi: Prikupljaju se potpisi za smjene načelnika

Menadžment UP konstatuje da se "organizovanjem u političke svrhe navodnih građanskih protesta" direktno, bez ikakvog razloga stigmatizuju policijski rukovodioci, narušava nihov integritet, policijski ugled, a ističu i da to ima refleksiju i na njihove porodice

16336 pregleda 110 reakcija 60 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Menadžment Uprave policije obratio se premijeru Zdravku Krivokapiću i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću povodom saznanja da se u više gradova, u proteklih mjesec dana, "realizuju aktivnosti na prikupljanju potpisa" za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina, zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašcenja.

"Posebnu težinu ovakvim nastojanjima daju saznanja koja imamo da se aktivnosti u smislu organizovanja i potpisivanja peticija realizuju uz podršku pojedinih partija u vlasti", navodi se u pismu.

Službenicima policije je, kako su kazali, dobro poznato mjesto i uloga Uprave policije u sistemu državne uprave i njene nadležnosti. Ističu i da imaju razvijenu percepciju o organizacionim cjelinama, organima i institucijama koje su zadužene za obavljanje kontrole rada postupanja službenika Uprave policije.

"Događaji koji su registrovani u prethodnom periodu pozitivno svjedoče o sankcionisanju svakog službenika Uprave policije koji se ogriješio o Zakon i prekoračio svoje ovlašcenje. Sa pažnjom pratimo dešavanja na terenu i dajemo podršku našim kolegama", navodi se u dokumentu.

Iz menadžmenta UP konstatuju da se "organizovanjem u političke svrhe navodnih građanskih protesta" direktno, bez ikakvog razloga stigmatizuju policijski rukovodioci, narušava nihov integritet, policijski ugled, a posebno ističu i da to ima refleksiju i na njihove porodice.

"Kvalitet i profesionalnost ovih policijskih službenika najbolje potvrđuju njihovi rezultati i njihov doprinos u borbi protiv krimminala i očuvanja stabilnog reda i mira", navode iz UP.

"Očekujemo da sa pažnjom sagledate kompletnu situaciju u kontekstu svih dešavanja na prostoru naše države i da uložite napore ina adekvatan način date podršku za profesionalan rad i djelovanje ovih i svih drugih policijskih rukovodilaca", zaključuje se u obraćanju premijeru i ministru unutrašnjih poslova.

Bonus video: