UO UCG: Studentima odobreno plaćanje školarine u tri rate po semestru

U ljetnjem semestru, prvu ratu mogu uplatiti do 15. februara ove godine, drugu do 15.aprila i treću do 1. juna 2021. godine

5291 pregleda 3 komentar(a)
Sa sjednice UO, Foto: UCG
Sa sjednice UO, Foto: UCG

Studentima koji se po prvi put upisuju u prvu godinu master studija u studijskoj 2020/21. godini odobrava se plaćanje naknade za studiranje u tri rate po semestru, stoji u zaključku koji je donešen na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, a na osnovu dopisa Studentskog parlamenta UCG od 10. decembra 2020. godine.

U ljetnjem semestru, prvu ratu mogu uplatiti do 15. februara ove godine, drugu do 15.aprila i treću do 1. juna 2021. godine.

Studenti osnovnih, specijalističkih i master studija koji su upisani u prvu godinu studija prije studijske 2020/21. godine dužni su da prilikom upisa naredne godine imaju izmirene sve finansijske obaveze iz prethodne godine, kako bi imali status studenta u skladu sa zakonom, saopšteno je sa UCG-a.

Da bi iskoristili pravo plaćanja na rate, studenti su dužni da podnesu pisani zahtjev na obrascu koji je sastavni dio ove odluke, a koji je dostupan na sajtu www.ucg.ac.me, a dostaviće se organizacionim jedinicama na realizaciju, kao i Studentskom parlamentu UCG.

Zahtjev sadrži izjavu studenta o prihvatanju obaveze plaćanja školarine/naknade za studiranje u punom iznosu, nezavisno od eventualne promjene statusa, uključujući i ispis nakon početka studijske godine.

Bonus video: