Miković: Nismo zloupotrebljavali pečat

Predsjednik Odbora za uređenje naselja Čelobrdo odbacio optužbe Mjesne zajednice “Sveti Stefan“

3954 pregleda 3 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Savo Prelevic
Sveti Stefan, Foto: Savo Prelevic

Predsjednik Odbora za uređenje naselja Čelobrdo Dragan Miković odbacio je optužbe Mjesne zajednice “Sveti Stefan“ da lažno koriste pečat te Mjesne zajednice: On je kazao da nije došlo do bilo kakve zloupotrebe.

Član Savjeta MZ “Sveti Stefan“ Blažo Rađenović oglasio se nakon što je gradski Vodovod uplatio pet hiljada eura Mjesnoj zajednici - odboru za uređenje naselja Čelobrdo, i kazao da nisu upoznati o postojanju Odbora, kao i da neko koristi pečat mimo znanja te MZ.

“Odbor za uređenje naselja Čelobrdo je optužen da je lažno koristio pečat Mjesne zajednice ‘Sveti Stefan’, te da je na taj način bespravno od JP Vodovod Budva putem dostavljenih faktura inkasirao 5.000 eura. Te da se to argumentuje tvrdnjom da nikakavi odbori nisu postojali jer je MZ ‘Sveti Stefan’ formirana 2019. godine. Ništa od navedenog nije tačno, već je smišljeno da se meni kao predsjedniku Odbora našteti i izvrši neosnovana optužba od strane pojedinaca iz Mjesne zajednice za navodnu malverzaciju. Niti smo kao Odbor bespravno koristili pečat Mjesne zajednice ‘Sveti Stefan’, niti smo bilo što zloupotrijebili. Koristili smo legalno svoj pečat Odbora za uređenje naselja Čelobrdo, koji je formiran odlukom MZ ‘Sveti Stefan’ 2007. godine, a odlukom iste Mjesne zajednice otvoren je podračun (poseban račun Odbora). Na samom otisku pečata je vidljivo onima koji to žele da vide, da pripada Odboru sela Čelobrdo“, naveo je Miković u reagovanju na tekst ”Lažno koristili pečate Mjesne zajednice“. Kako je naglasio, Odbor je formiran mnogo godina prije nego što je formirana MZ “Sveti Stefan” u sadašnjem mandatu.

“Odbor sela Čelobrdo je formiran sa zadatkom da se stara o svim infrastrukturnim pitanjima sela, između ostalog ima zaključen ugovor sa JP Vodovod iz Budve od 24. 6. 2016. godine kojim je definisana obaveza Vodovoda da za korišćenu vodu iz seoskog rezervoara vrši godišnju naknadu Odboru za uređenje naselja Čelobrdo iznos od 5.000 eura. Napominjemo da se Odbor već skoro 20 godina prije sklopljenog ugovora obraćao JP Vodovod Budva sa zahtjevom da se vrši naknada selu za korišćenje izvora Vrelo, ali do toga je došlo tek 2016. godine.

Dakle, nikome ništa nismo oteli niti bilo koga prevarili, već naprotiv zahvaljujući našim sredstvima koja ugovorom dobijamo od JP Vodovod Budva, deblokiran je račun Mjesne zajednice ‘Sveti Stefan’ za iznos od 6.687 eura. Lijepo bi bilo da moj sugrađanin i komšija, umjesto ovako teških i neprimjerenih optužbi putem medija, na neki drugi način provjeri sve ono što mu je nejasno. Ali, ako će ovakav medijski istup, plasiranjem lažnih optužbi, doprinijeti boljem političkom rejtingu mog sugrađanina, spreman sam da oprostim, samo naprijed u nove pobjede, ali malo više ljubavi bez mržnje“, naveo je u reagovanju Miković.

Bonus video: