Saobraćaj na putu Šavnik - Žabljak osposobljen za saobraćanje putničkih i kombi vozila

"U višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu. Vidljivost je mjestimično smanjena Savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja"

6625 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Putni pravac Šavnik-Žabljak osposobljen je za saobraćanje putničkih i kombi vozila.

Iz Auto moto saveza Crne Gore saopšteno je da se na teritoriji Crne Gore sobraćaj obavlja po mjestimično suvim kolovozima.

Upozoravaju da u sjevernim predjelima ima snijega na kolovozu.

"Upozoravamo na učestale pojave odrona, kao i na povremeno udare vjetra. U višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu. Vidljivost je mjestimično smanjena Savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja", navodi se u saopštenju AMSCG.

Za kamione sa prikolicom i šlepere zabranjeno je saobraćanje na putnom pravcu Rožaje - Kula.

Zbog klizišta na putnom pravcu Šćepan Polje - Foča (teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima.Otežano saobraćaju samo putnicka vozila.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Informativni centar AMSCG zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020 234 999 i 063 239 987.

Bonus video: