Zbog povećanog broja obolijevanja od koronavirusa

Komunalna inspekcija i policija pojačavaju mjere kontrole u Tivtu

Komnenović pozvao građane da poštuju propisane epidemiološke mjere, da izbjegavaju javna mjesta, veća okupljanja, proslave, kako bi zaštitili sebe, ali i u zdravstvenom smislu najranjivije sugrađane

3703 pregleda 5 komentar(a)
Foto: SZS Tivat
Foto: SZS Tivat

U proteklih sedam dana u Tivtu je evidentirano gotovo 170 novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa, po zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Posljednji podaci pokazuju da su u Tivtu trenutno 233 aktivna slučaja infekcije Covid-19.

“Ovi podaci pozivaju na krajnji oprez i zato apelujem na sve građane Tivta da poštuju propisane epidemiološke mjere, da izbjegavaju javna mjesta, veća okupljanja, proslave, kako bismo zaštitili sebe, ali i u zdravstvenom smislu najranjivije sugrađane. Odgovornim ponašanjem smanjićemo pritisak na zdravstvene institucije i radnike, ali isto tako nećemo u opasnost dovesti naše najmilije”- poručio je danas tim povodom predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

Zbog činjenice da se gotovo svakodnevno bilježi i po par desetina novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa, gradonačelnik Tivta je naložio Sekretarijatu za inspekcijski i komunalni nadzor strožiju kontrolu primjene epidemioloških mjera na javnim površinama. Službenici ovog sekretarijata, kako je objašnjeno iz Opštine, vršiće kontrolu nošenja zaštitnih maski, poštovanja održavanja fizičke distance, obićiće ugostiteljske objekte i podsjećati građane na važeća pravila. Takođe, sprovodiće se i zvučno upozoravanje na mjestima gdje bude zabilježen veći broj ljudi.

Služba zaštite, čim to vremenski uslovi dozvole, nastaviće sa dezinfekcijom javnih površina i ulaza u ustanove od javnog značaja. Predsjednicima skupština stanara biće savjetovana pojačana higijena zajedničkih ulaza i prostora u stambenim zgradama. Takođe pripadnici Službe istaćiće plakate sa osnovnim preporukama u ulazima zgrada, javnih ustanova, institucija i na za to predviđenim mjestima.

“Preporuka zdravstvenih radnika jeste strogo poštovanje mjera, fizička distanca i smanjenje broja ljudi u prodavnicama, bankama, poštama, uopšte na javnim mjestima.”-porilili su iz Opštine uz napomenu da će opštinskim Tim za zaštitu i spašavanje zasijedati u petak.

Preporučujemo za Vas