IJZ: 515 novih slučajeva koronavirusa, umro jedan pacijent

Prijavljen je oporavak kod 452 pacijenta

75164 pregleda 176 reakcija 39 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori je registrovano 515 novih slučajeva koronavirusa, a od posljedica infekcije preminuo je jedan pacijent, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije IJZ i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.761 uzorak na novi koronavirus.

Novopozitivni su iz sljedećih opština: Podgorica 189, Nikšić 65, Budva 59, Herceg Novi 30, Berane 24, Bar 21, Ulcinj 18, Pljevlja 17, Kotor 15, Bijelo Polje 15, Danilovgrad 13, Cetinje 12, Tivat 12, Tuzi 6, Kolašin 6, Rožaje 5, Plav 4, Mojkovac 3, Andrijevica 1.

"Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 i to kod pacijenta iz Danilovgrada starosti 79 godina", piše u saopštenju IJZ.

Naveli su da je prijavljen oporavak kod 452 pacijenta.

"Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 826. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 7.533", kazali su iz IJZ.

Iz IJZ su rekli da je od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori 63.633.

Trenutno aktivni slučajevi po opštinama* prikazani su u tabeli, raspoređeni prema opadajućem redosljedu:

Tabela
foto: IJZ

Metodološke napomene:

*) prikaz oboljelih po opštinama je podložan promjeni nakon dobijanja dodatnih podataka iz epidemioloških istraživanja i prikupljanja podataka sa terena. Inicijalne prijave koje pristižu u Institut obrađuju se po uputnoj zdravstvenoj ustanovi koja često pokriva teritoriju više opština te inicijalne klasifikacije po opštinama često ne odražavaju pravo stanje na terenu u trenutku objavljivanja.

Bonus video: