IJZ: Umrlo pet ljudi, 535 novih slučajeva koronavirusa

Prijavljen je oporavak kod 404 pacijenta

87346 pregleda 277 reakcija 77 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori je registrovano 535 novih slučajeva koronavirusa, a od posljedica infekcije preminulo je pet pacijenata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije IJZ i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.810 uzoraka na novi koronavirus.

Novopozitivni su iz sljedećih opština: Podgorica 169, Budva 84, Nikšić 84, Herceg Novi 32, Bar 25, Kotor 23, Bijelo Polje 23, Tivat 23, Berane 18, Cetinje 16, Danilovgrad 9, Ulcinj 5, Rožaje 4, Pljevlja 3, Mojkovac 3, Andrijevica 3, Tuzi 3, Žabljak 3, Kolašin 2, Gusinje 2, Šavnik 1.

"Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno pet smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Bara (2), Nikšića (2) i Bijelog Polja od kojih je najmlađi imao 75 a najstariji 81 godinu starosti", navodi se u saopštenju.

Prijavljen je oporavak kod 404 pacijenta.

Iz IJZ su kazali da je ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije 831.

"Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 7.659. Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 64.168", piše u saopštenju IJZ.

Trenutno aktivni slučajevi po opštinama* prikazani su narednoj tabeli, raspoređeni prema opadajućem redoslijedu:

Tabela
foto: IJZ

Metodološke napomene:

*) prikaz oboljelih po opštinama je podložan promjeni nakon dobijanja dodatnih podataka iz epidemioloških istraživanja i prikupljanja podataka sa terena. Inicijalne prijave koje pristižu u Institut obrađuju se po uputnoj zdravstvenoj ustanovi koja često pokriva teritoriju više opština te inicijalne klasifikacije po opštinama često ne odražavaju pravo stanje na terenu u trenutku objavljivanja.

Bonus video: