IJZ: Preminulo pet osoba, registrovan 571 novi slučaj koronavirusa

Prijavljen je oporavak kod 475 pacijenata

83774 pregleda 375 reakcija 118 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori je registrovan 571 novi slučaj koronavirusa, a od posljedica infekcije preminulo je pet pacijenata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da broj predstavlja sve slučajeve infekcije otkrivene korišćenjem PCR testova i brzih antigenskih testova koji su prijavljeni IJZ.

Navodi se da su laboratorije IJZ i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile analizu i IJZ dostavile rezultate za 1.888 uzoraka na novi koronavirus.

Novopozitivni su iz sljedećih opština: Podgorica 199, Budva 116, Nikšić 65, Herceg Novi 38, Bar 24, Tivat 21, Kotor 19, Bijelo Polje 18, Pljevlja 14, Cetinje 12, Berane 12, Danilovgrad 10, Rožaje 6, Ulcinj 6, Mojkovac 2, Tuzi 2, Plužine 2, Gusinje 2, Andrijevica 1, Petnjica 1, Kolašin 1.

"Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno pet smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Nikšića (2), Bijelog Polja, Herceg Novog i Pljevlja od kojih je najmlađi imao 62 a najstariji 88 godina starosti", navodi se u saopštenju IJZ.

Navodi se da je prijavljen oporavak kod 475 pacijenata.

Iz IJZ su kazali da je ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije 836.

"Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 7.750. Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 64.739", kazali su iz IJZ.

Trenutno aktivni slučajevi po opštinama* prikazani su narednoj tabeli, raspoređeni prema opadajućem redoslijedu:

Tabela
foto: IJZ

Metodološke napomene:

*) prikaz oboljelih po opštinama je podložan promjeni nakon dobijanja dodatnih podataka iz epidemioloških istraživanja i prikupljanja podataka sa terena. Inicijalne prijave koje pristižu u Institut obrađuju se po uputnoj zdravstvenoj ustanovi koja često pokriva teritoriju više opština te inicijalne klasifikacije po opštinama često ne odražavaju pravo stanje na terenu u trenutku objavljivanja.

Bonus video: