iz turističke organizacije zadovoljni posjetom

Danas preko 1.000 posjetilaca na Savinom kuku

"Mogu reći da smo zadovoljni sezonom, već u januaru imamo preko 6.000 prodatih skipasova. Svakog dana je tu od 250 do 750 skijaša. Glavno je da imamo dovoljnu količinu snijega i trudimo se sve bude sigurno"

11957 pregleda 34 reakcija 19 komentar(a)
Ski centar Savin kuk, Foto: Mediabiro
Ski centar Savin kuk, Foto: Mediabiro

Nakon rekordnih 6.500 noćenja u januaru, opština Žabljak i u drugoj polovini zimske turističke sezone nastavlja da bilježi izvanredne rezultate, kada je posjećenost u pitanju. Više od 500 skijaša, odnosno preko 1.000 posjetilaca prvi dan ovog vikenda provodi na ski centru Savin kuk, prenosi agencija Mediabiro.

Oni će, prema riječima direktora tog ski centra Milutina Tomića, osim korišćenja ski staze i ostalih propratnih sadržaja, ovog vikenda imati priliku da prisustvuju i učestvuju na ski trci i takmičenju za najmlađe iz Cre Gore.

Dodatno, u slučaju povoljnih uslova, večeras u 18h će se održati i prva ski trka za noćno skijanje, u organizaciji Ski kluba "Savin kuk 2313“.

"Mogu reći da smo zadovoljni sezonom, već u januaru imamo preko 6.000 prodatih skipasova. Svakog dana je tu od 250 do 750 skijaša. Glavno je da imamo dovoljnu količinu snijega i trudimo se sve bude sigurno. Staze su perfektno spremljene i nadamo se da će u tom maniru čitava sezona potrajati, i da ćemo iza nas imati jednu uspješnu sezonu, za razliku od prethodnih minimum pet godina“, rekao je Tomić u izjavi za agenciju Mediabiro.

Tomić
foto: Mediabiro

Da je iza turističke privrede opštine Žabljak jedan uspješan mjesec, tvrdi i direktorica TO Žabljak Vanja Krgović Šarović.

"Ako napravimo uporedni presjek tekuće godine sa prošlom, možemo reći da smo ove godine imali u kolektivnom smještaju nešto oko 6.500 noćenja, za razliku od prošle godine gdje smo imali ostvarenih 3.000 noćenja. Generalno ovaj podatak govori da smo imali dobru sezonu, sezonu van očekivanja s obzirom na cijelu epidemilošku situaciju, i zaista mogu reći da smo zadovoljni“, kazala je Krgović Šarović.

I druga polovina zimske sezone, odnosno mjesec februar, prema njenoj ocjeni odvija se iznenađujuće dobro.

"Uglavnom tokom dana vikenda najveća je posjećenost , mada i radnim danima za sada imamo lijepu posjećenost. Zaista su nam dobro naklonjene vremenske prilike i dovoljna je kočina snijega. Očekujemo da će tako ostati do kraja mjeseca“, dodala je direktorica TO Žabljak, prenosi Mediabiro.

Savin kuk
foto: Mediabiro

Za sada, kako je navela, o bukingu ne možemo govoriti, uzevši u obzir da turisti rezervišu svoj smještaj neposredno pred sam dolazak u Žabljak.

"Kompeltnu turističku sliku je popravila otvorenost Crne Gore, tako da smo ovih dana imali priliv iz Albanije. Većinu, ipak, čine turisti iz Crne Gore, negdje oko 90 odsto, a ovih 10 odsto su iz Albanije, Srbije, Rusije, Bjelorusije i Ukrajine. Kao što sam rekla, zaista se nadamo i očekujemo da ćemo imati kvalitetan februar , a za dalje će situaciju diktirati vremenske prilike i količina snijega“, poručila je Krgović Šarović.