Jočić: Put ka Crnom jezeru se ne održava, prekriven snijegom i ledom, trpimo ogromne štete

"Uzaludni su apeli lokalnom komunalnom preduzeću i ostalim subjektima zaduženim za održavanje saobraćajnica"

15635 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore
Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Predsjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, Marina Jočić saopštila je da se tokom čitave zimske sezone na Žabljaku, put ka Crnom jezeru ne održava i da je prekriven snijegom i ledom.

Kako je saopštila, zbog takve situacije JP za nacionalne parkove trpi ogromne štete i da "samo najuporniji i fizički najspremniji" stižu do Crnog jezera.

"Uzaludni su apeli lokalnom komunalnom preduzeću i ostalim subjektima zaduženim za održavanje saobraćajnica. Radnici NP Durmitora, iako to nije u njihovoj nadležnosti, daju sve od sebe kako bi put do Jezera bio upotrebljiv, ali je to nedovoljno i svakodnevno trpimo ogromne štete", saopštila je Jočić.

Dodaje da je za zaposlene u tom preduzeću svejedno "da li se radi o nesposobnosti ili zloj namjeri lokalne vlasti", ali i da zbog "nerada i nemarnosti" trpi i NP Durmitor i cijelokupni turizam na Žabljaku.

"Zato tražimo da se još u toku dana krene sa osposobljavanjem pomenute saobraćajnice, na dobrobit građana Žabljaka, Nacionalnog parka Durmitor i cjelokupne zimske turističke sezone", saopštila je Jočić.

Bonus video: