Odbor za zdravstvo sjutra o inicijativi za kontrolno saslušanje Borovinić Bojović

Na temu "Razmatranje aktivnosti Ministarstva zdravlja i ostalih institucija u vezi postupka nabavki vakcina za Kovid-19"

15554 pregleda 17 komentar(a)
Borovinić Bojović i Galić, Foto: Screenshot
Borovinić Bojović i Galić, Foto: Screenshot

Odbor za zdravstvo Skupštine Crne Gore sjutra će odlučiti o inicijativi poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković za kontrolno saslušanje ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović u vezi sa nabavkom vakcina protiv koronavirusa.

Vuksanović Stanković podnijela je ranije Odboru inicijativu za kontrolno saslušanje Borovinić Bojović i direktora Instituta za javno zdravlje Igora Galića na temu "Razmatranje aktivnosti Ministarstva zdravlja i ostalih institucija u vezi postupka nabavki vakcina za Kovid-19".

Ona je ocijenila da se mjera ozbiljnosti i organizovanosti svake države, kao i kvalitetnog zdravstvenog sistema u njoj, ovih dana vidi i po tome da li je ta zemlja otpočela proces vakcinacije i u kojoj mjeri ga sprovodi.

"Crna Gora je među svega par evropskih država u kojima taj proces nije započeo, te je zbog toga potrebno hitno saznati razloge za to, jer svjedočimo da svakog dana gubimo živote crnogorskih građana", smatra Vuksanović Stanković.

Bonus video: