Ivanović napustio sjednicu: SAEM bez kvoruma

Ivanović je odbio Džafićev predlog i napustio sjednicu, na šta je Džafić odgovorio da će SAEM snositi odgovornost za nezakoniti rad Agencije, dok je njegova dužnost da im ukaže na to
140 pregleda 15 komentar(a)
administrativni odbor Darko Ivanović, Foto: Luka Zeković
administrativni odbor Darko Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.12.2017. 12:04h

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) danas nije imao kvorum za odlučivanje nakon što je njegov član Darko Ivanović napustio sjednicu. On je to učinio nakon što SAEM nije usvojio njegov predlog da se ponovo raspravlja o inicijativi da se televiziji Pink M oduzme licenca na 12 sati nakon sledećeg prihvaćenog prigovora na njen rad.

Direktor AEM-a Abaz Džafić prije sjednice kazao je da postoje hitne stvari o kojima je Savjet danas trebao da odluči, koje bi u suprotnom blokirale rad emitera, koji su podnijeli zahtjeve za promjenu programskih šema. On je zamolio Ivanovića da ne napušta sjednicu, na kojoj su pored njega prisustvovali samo predsjednik SAEM-a Ranko Vujović i član Rajko Todorović. Članovi Edin Koljenović i Saša Knežević bili su odsutni zbog bolesti.

Ivanović tvrdi da više kao član Savjeta ne može da toleriše kršenje zakona i bahatost od strane Pink M televizije, kojoj kako je rekao, Džafić odbija da izrekne strožu kaznu.

Ivanović je odbio Džafićev predlog i napustio sjednicu, na šta je Džafić odgovorio da će SAEM snositi odgovornost za nezakoniti rad Agencije, dok je njegova dužnost da im ukaže na to.

Bonus video: