nastavak realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma o finansiranju projekata

CEDIS donirao 25.000 eura KCCG, Terzić: Uvjeren sam da će vaš primjer slijediti svi koji su u prilici...

Medicinski direktor KCCG Zoran Terzić zahvalio je na podršci i naglasio da je posebno zadovoljan što će donirana sredstva biti upotrijebljena za građevinsko – zanatske i elektro radove u Centru za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, u koji do sada nije bilo značajnijih ulaganja

4882 pregleda 0 komentar(a)
Vukčević i Terzić, Foto: KCCG
Vukčević i Terzić, Foto: KCCG

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirao je 25 hiljada eura Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG naveli su da se radi o nastavku realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma o finansiranju projekata KCCG-a u vrijednosti od 300 hiljada eura, koji je potpisan krajem decembra 2019. godine između Elektroprivrede (EPCG), CEDIS-a, Rudnika uglja i KCCG.

“Navedenim sporozumom donatori su se obavezali da u periodu od prošle do 2023. godine na godišnjem nivou uplaćuju po 25 hiljada eura”, kaže se u saopštenju.

Medicinski direktor KCCG Zoran Terzić zahvalio je na podršci i naglasio da je posebno zadovoljan što će donirana sredstva biti upotrijebljena za građevinsko – zanatske i elektro radove u Centru za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, u koji do sada nije bilo značajnijih ulaganja.

„U periodu kada je sporazum sa CEDIS–om, kao i EPCG i RUP–om potpisivan niko od nas nije slutio sa kojim izazovom će se čovječanstvo suočiti“, rekao je Terzić.

Kako je naveo, danas su svi svjesni da se radi o donaciji koja je ispunila svoju misiju i opravdala ne samo očekivanja donatora i KCCG, već i viziju da je KCCG ustanova od opšteg značaja za Crnu Goru.

Terzić je kazao da donirana sredstva doprinose modernizaciji KCCG, a samim tim i podizanju nivoa kvalilteta pružanja zdravstvenih usluga pacijentima i bolje uslove za rad zaposlenima.

„Uvjeren sam da će vaš primjer slijediti svi oni koji su u prilici da na ovaj način iskažu društvenu odgovornost za dobrobit svih“, naveo je Terzić.

On je dodao da su profesionalnost, požrtvovanost i posvećenost u liječenju svih pacijenata, što je posebno došlo do izražaja od pojave COVID infekcije, dokaz da zaposleni KCCG zaslužuju najbolje uslove za rad i dužno poštovanje.

Iz KCCG kazali su da je CEDIS od 2017. godine, uključujući i ovogodišnju donaciju, toj zdravstvenoj ustanovi donirao 130 hiljada eura.

Rukovodilac Sektora za ljudske resurse, opšte poslove i korporativne komunikacije u CEDIS-u, Magdalena Vukčević, rekla je da je ova donacija nastavak realizacije četvorogodišnjeg sporazuma koji su potpisali sa KCCG krajem 2019. godine i na taj način se obavezali da do 2023. toj zdravstvenoj ustanovi godišnje doniraju iznos od 25 hiljada eura.

„Kroz ovaj vid saradnje KCCG-u obezbjeđujemo donaciju na koju može unaprijed da računa i shodno tome planira aktivnosti“, navela je Vukčević.

Ona je kazala da u CEDIS-u društveno odgovornim aktivnostima pristupaju strateški i da se trude da potpora zajednici u kojoj posluju podrazumijeva brižljivo planiranje i kontinuitet, što potvrđuje danas realizovana donacija

„Takođe, podrška crnogorskom zdravstvu bila je, a sigurna sam da će tako i ostati, naše posebno polje interesa“, rekla je Vukčević.

Iz KCCG naveli su da su donacije koje su realizovane prethodnih godina utrošene za izgradnju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece i špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola.

„Prošlogodišnja donacija CEDIS-a od 25 hiljada EUR KCCG-u utrošena je za potrebe Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju“, navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas