Bratić: Bićemo podrška ženama i djevojkama u nauci

„Ono što su nam u naslijeđe ostavile velike svjetske naučnice obavezuje nas da prepoznajemo i podstičemo žene da ostvare pun potencijal u toj oblasti. S radošću i ponosom na sve naučnice svijeta čestitam vam vaš dan“, navela je Bratić

6780 pregleda 17 komentar(a)
Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta podsticaće žene i djevojke u nauci kroz brojne programe i promovisati nauku kroz formalni obrazovni sistem, poručila je resorna ministarka Vesna Bratić.

Ona je, povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u nauci, poručila da će Ministarstvo u potpunosti podržati djevojke i žene koje radom u nauci mijenjaju svijet.

„Ministarstvo će podsticati žene i djevojke u nauci kroz brojne programe resora nauke, ali i promovisati nauku kroz formalni obrazovni sistem“, poručila je Bratić.

Ona je naglasila da bi žene trebalo da budu još vidljivije u nauci i da bi u tome trebalo da im pomogne cijelo društvo.

„Ono što su nam u naslijeđe ostavile velike svjetske naučnice obavezuje nas da prepoznajemo i podstičemo žene da ostvare pun potencijal u toj oblasti. S radošću i ponosom na sve naučnice svijeta čestitam vam vaš dan“, navela je Bratić.

Ujedinjene nacije su 2015. godine usvojile rezoluciju kojom je 11. februar proglašen za Međunarodni dan žena i djevojaka u nauci, kako bi se postigao potpun i jednak pristup i učešće žena i djevojaka u nauci, ali i dalje jačala rodna ravnopravnost.

Bonus video: