Abazović: Vlada će uložiti napore da se uslovi rada svih zaposlenih u UIKS-u konačno poboljšaju

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, posjetio UIKS nakon polemike unutar Uprave policije (UP) i drugih bezbjednosnih službi oko stanja u UIKS-u i brojnih nezvaničnih navoda da je dolazilo i do čarki između pripadnika takozvanih škaljarskog i kavačkog kriminalnog klana

6952 pregleda 6 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Vlada će uložiti dodatne napore da se uslovi rada svih zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) konačno poboljšaju.

To je poručio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je danas posjetio sjedište UIKS i razgovarao sa direktorom Milanom Tomićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je naveo i da uslovi boravka svih zatvorenika i zatvorenica moraju biti maksimalno humani i u skladu sa međunarodnim standardima

Abazović je, pored zgrade uprave, obišao i kapacitete u kojima borave zatvorenici, kako bi se upoznao sa uslovima u kojima borave.

"Današnja posjeta potpredsjednika Vlade uslijedila je nakon aktuelne polemike unutar Uprave policije (UP) i drugih bezbjednosnih službi oko stanja u UIKS-u i brojnih nezvaničnih navoda da je dolazilo i do čarki između pripadnika takozvanih škaljarskog i kavačkog kriminalnog klana", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: