Radulović: Kredibilne investicije važne za prevazilaženje ekonomske krize

Oblast odbrane je veoma značajna i u narednom periodu treba razmotriti module za intenziviranje komunikacije na ovom polju

2350 pregleda 1 komentar(a)
Norman i Radulović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Norman i Radulović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Vlada je zainteresovana za dinamiziranje kontakata sa Kanadom i Kolumbijom u cilju privlačenja investitora, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, navodeći da su kredibilne investicije važne za prevazilaženje ekonomske krize.

Radulović se sastao sa ambasadorima Kanade i Kolumbije u Crnoj Gori, Žilom Normanom i Karamensom Haramiljo.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, Radulović je na sastanku sa Normanom rekao da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje između dvije države u oblastima ekonomije, odbrane i investicija.

On je istakao da je ekonomska diplomatija u fokusu Vlade i da je izvršna vlast posebno zainteresovana za dinamiziranje kontakata u cilju privlačenja investitora.

Radulović je kazao da je moguće potpisivanje Sporazuma o promociji i zaštiti investicija (FIPA) između Crne Gore i Kanade.

"Ukoliko želimo da prevaziđemo ekonomsku krizu, važno je da imamo i kredibilne investicije“, poručio je šef crnogorske diplomatije.

Kako je dodao, oblast odbrane je veoma značajna i u narednom periodu treba razmotriti module za intenziviranje komunikacije na ovom polju.

Radulović je tokom sastanka sa Haramiljo naglasio da, pored dobrih bilateralnih odnosa, dodatni fokus treba staviti na saradnju u oblasti ekonomije.

Radulović
foto: Ministarstvo vanjskih poslova

On je istakao da je trgovinska razmjena od posebnog značaja i ocijenio da Luka Bar može predstavljati važan koridor za distribuciju roba prema zemljama regiona.

Haramiljo je istakla da dvije države, uprkos geografskoj udaljenosti, mogu blisko sarađivati i dodala da je moguće unaprjeđenje saradnje u oblastima poljoprivrede, turizma, trgovine i IT sektora. "Građani Kolumbije su sve više zainteresovani za region Zapadnog Balkana, i u tom pogledu možemo preduzeti aktivnosti u cilju snaženja turističke saradnje“, rekla je Haramiljo.

Bonus video: