Đeljošaj: Imali su namjeru da nas ponize, ali to ne može, to ovdje ne prolazi

"Dogovorili smo se da održimo sastanak nakon sjednice Vlade i da dogovorimo zajedno koje su najbolje moguće mjere za opštinu Tuzi, bez diskriminacije, bez osvete, političke"

76961 pregleda 1780 reakcija 210 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković

Izvršna vlast je donošenjem mjera za opštinu Tuzi imala namjeru da ponizi građane.

To je za Televiziju Vijesti kazao predsjednik Opštine Nik Đeljošaj.

"Imali su namjeru da nas ponize, ali to ne može, to ovdje ne prolazi", rekao je Đeljošaj.

On je u razgovoru za TV Vijesti kazao i da su se predstavnici Vlade "konačno nakon 24 sata" javili na njihove pozive i poruke.

"Dogovorili smo se da održimo sastanak nakon sjednice Vlade i da dogovorimo zajedno koje su najbolje moguće mjere za opštinu Tuzi, bez diskriminacije, bez osvete, političke", naveo je Đeljošaj.

On je kazao da on "ne nastupa politički" već da predstavlja građane i instituciju, a da premijer Zdravko Krivokapić predstavlja državu, te da treba da sjednu i da se dogovore.

"Nemoguće je da bilo koja mjera Valde bude efikasna, a da se ne sprovodi u saradnji sa opštinom. To se pokazalo i prije. Preuzimali smo i teže odgovornosti kada smo bili u karantinu 21 dan. Sada se odbija dijalog danima, šalje se i zloupotrebljava policija, nezakonito. Pozivam VDT da pokrene postupak protiv tužioca koji je dao nalog policiji da dođe u Tuzi jer je to nezakonita odluka. Opština je jedina nadležna da donese odluku o radu ugostiteljskih objekata", naveo je Đeljošaj.

Poručio je da su za dijalog sa Vladom.

"Ima li ko da više poštuje mjere od nas? Ne. U Opštini Tuzi nema rasta oboljelih, za razliku od drugih opštinama gdje ima. U tim opštinama ima problema, ali kod nas nema jer poštujemo mjere", istakao je Đeljošaj.

Naveo je da se epidemiološke mjere poštuju i da nema rasta oboljelih jer su opštinske službe "po cijeli dan na terenu", te da se razgovara sa građanima...

Poručio je i da se u Tuzima danas "brani Ustav Crne Gore".

"Da imamo odgorovorne ljude koji rukovode državom i donose mjere do ovoga ne bi došlo... Zašto se nisu javili sinoć. ko su oni da se ne jave građanima, predsjedniku Opštine za koju su donijeli mjere da ih ne objasne", kazao je Đeljošaj.

Bonus video: