Ministarstvo prosvjete i UNICEF: Borba protiv vršnjačkog nasilja zajednički cilj u budućoj saradnji

Nastaviće se saradnja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koja se u najvećoj mjeri odnosi na unapređenje kvaliteta i inkluzivnosti predškolskih servisa

3392 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i UNICEF-a poručili su sa današnjeg sastanka da je borba protiv vršnjačkog nasilja, podizanje svijesti o istom, kao i intezivna aktivnost u prevenciji zajednički cilj u budućoj saradnji.

Sastanku su prisustvovali članovi ekspertskog tima Ministarstva, Martin Ćalasan i Danilo Alagić, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije u Ministarstvu, Marina Matijević, kao i koordinatorka UNICEF-a, Maja Kovačević.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, poručili su da će se nastaviti saradnja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koja se u najvećoj mjeri odnosi na unapređenje kvaliteta i inkluzivnosti predškolskih servisa, a u cilju pružanja kvalitetne podrške cjelovitom razvoju djece od najranijeg uzrasta.

Dodaju da će se raditi i na daljem unapređenju inkluzivnog obrazovanja kroz uvođenje inovativnih i efikasnih pristupa nastavi, prilagođenih potrebama svakog djeteta.

Učesnici sastanka istakli su da je zajednički interes razvoj sistema kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja zasnovanog na upotrebi digitalnih tehnologija, obuhvaćenost sve djece inovativnim modelima obrazovanja, ali i kontinuirani rad na usavršavanju nastavnika, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U namjeri da se ova tema razradi i utvrde buduće aktivnosti, biće organizovan Koordinacioni sastanak za digitalno obrazovanje, u kojem će učešće uzeti svi relevantni nacionalni i međunarodni partneri Ministarstva u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Bonus video: